Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kars'ta yola döşenen mayın patladı: 1 asker şehit!

        Kars'ta teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı, 3 terörist öldürüldü. Çıkan çatışmada, yaralanan asker, helikopterle getirildiği kent merkezinde Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı.

        Kars'ta PKK'lı teröristlerle jandarma arasında çıkan çatışmada şehit düşen astsubay başçavuşun Kırıkkale nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Nurettin Öztürk olduğu açıklandı.

        Erzurum Jandarma Özel Harekat Timi'nde görevli olan Öztürk'ün, geçici görevleKars'ın Kağızman İlçesi'ndeki Paslı Karakolu'na gönderildiği bildirildi.

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: 3 TERÖRİST ÖLÜ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

        Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde olayla ilgili şu bilgi verildi:

        16 Ağustos 2015 tarihinde saat 05.30 sularındaKars/ Kağızman ilçesi Karakale köyü mevkiinde bölücü terör örgütü mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla jandarma özel harekât timleri ile icra edilen operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist ile karşılaşılmış, 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden üç tanesi silah ve teçhizatlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Çatışmada kahraman bir personelimiz ağır şekilde yaralanmış; helikopter ile derhal hastaneye sevk edilmiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

        BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

        Kars'ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit edilen Jandarma Astsubay Kıdemli BaşçavuşNurettinÖztürk'ün, Kırıkkale'deki baba evine ateş düştü.

        Sulakyurt ilçesi Kalekışla köyündeki babası HabipÖztürk'ün evine, oğluNurettinÖztürk'ün şehit edildiği haberi, askeri yetkililerce verildi.

        BabaÖztürkve yakınları, acı haberi alınca göz yaşlarını tutamadı. Evin balkonuna Türk bayrağı asıldı. Evin önünde 112 Acil Sağlık ekibi hazır bulunduruluyor.Evli ve 2 çocuk babası olan Şehit Öztürk için yarın doğduğu Sulakyurt İlçesine bağlı Kalekışla köyünde öğle namazına müteakip tören düzenlenecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ