Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ak Parti'li Hüseyin Kocabıyık'tan HDP’ye oy verenlere tepki

        Twitter hesabından tartışma yaratacak açıklamalar yapan Kocabıyık şu mesajları paylaştı:

        Şehitlerimizin vebali HDP ye oy veren şerefsizlerin üzerindedir. Allah onların belasını versin. Yalıda oturan ellerinde viski kadehleriyle Türkiye'yi karıştıran ve HDP ye oy veren şerefsizlere Şerefsiz diyemeyecek miyiz? Şu an itibariyle Trabzon’a gelen Şehidin üç çocuğu vardı. Nişantaşı çakallarına Şerefsiz demeyeyim de kime diyeyim.

        Hüseyin Kocabıyık, bu tweetlerinin özellikle sosyal medyada tartışma yaratmasının ardından ilerleyen saatlerde takipçileriyle yeni mesajlar paylaştı. Kocabıyık şunları yazdı:

        Bu Boğaz ve Nişantaşı teröre ve istikrarsızlığa oy verdi. Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yaptı. Şerefsizlerdir. İnandığı için HDP ye oy verene benim hiç diyeceğim bir şey olamaz. O demokrasidir ve milli iradenin bir parçasıdır. TV’lerde bunu söyledim. Ancak Türkiye istikrarsızlığa yuvarlansın diye nefret ettiği Kürtler'in partisine oy verenler hakikaten Şerefsiz.

        HDP'Lİ KÜRKÇÜ'DEN YANIT

        HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Ak Parti ve MHP’nin en kısa zamanda birlik kurultayına gitmesini önenerek, bu sözlerle HDP’yi ve seçmenini can düşmanı ilan etme siyaseti kurgulandığını ileri sürdü. Kürkçü, şöyle konuştu:

        "Bir miletvekilinin, sadece kendi partisini ve kendisini seçenlerin değil, bütün milletin, öteki partilerin seçmenlerinin de vekili olduğunu hiçbir zaman aklından çıkarmaması gerekiyor. Hepimiz her zaman yeterince uygun davranamıyoruz ama hiçbir zaman bu Kocabıyık’ın yaptığı saldırganlığı bugüne kadar Bahçeli dışında hiçbir milletvekilinin yaptığını görmemiştik. Demek ki birden çok Bahçeli var. AKP ve MHP’nin en kısa zamanda birlik kurultayına gitmesinde fayda var. AKP’nin içindeki kurtların varlığını bize hatırlatan, gösteren belirtiler bunlar. Halkı, ifade özgürlüğü, inanç özgrlüğü, seçme özgürlüğü sözleriyle oyalamalarına gerek yok. Faşizmin kulvarında hareket etme konusunda özgürler. Halk da onlara antifaşist karşılıklar vermekte özgür olacaktır. Kocabıyık’ın bu davranışıyla milletvekili sıfatının bu günden itibaren düştüğünü söylemek isterim. Bunun arkasında bir amaç olması gerekir. Kocabıyık kışkırtmak kutuplaştırmak istiyor. HDP’ye, seçmenlerine karşı kutuplaşmayı ve can düşmanı haline getirmeyi kurgulayan bir siyaseti teşvik ettiğini bize gösteriyor. Biz bunu okuyoruz. Bu siyasete prim elbette vermeyeceğiz. AKP’ye ya da öteki partilerin seçmenlerine başka bir partiyi seçtikleri için yargılamayacağız. Biz onların Kocabıyıklar’ı, Bahçeliler’i terk edip partimize ya da akıllarına uygun buldukları bir başka partiye yüzlerini dönme özgürlüğüne sahip olduklarını söyleyebiliriz. Demokratik, dayanışmacı ve içerikli siyasete davet edeceğiz. Onu layık olduğu yere iade ediyoruz. Yeniden milletvekili olabilmek için kişisel bir amaç da güdüyor olabilir."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ