Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Selahaddin Eyyubi Havalimanı 14 gündür kapalı

        Yıllarca terör olayların edeniyle hizmet yapılamayan, son 13 yılda yapılanlarla adeta makus talihini yenen Hakkari, açılışını büyük coşkuyla kutladıkları Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nı, son günlerde artan terör olayları nedeniyle 15 gündür kullanamıyor.

        Türkiye'nin en doğusunda yer alması ve terör örgütü PKK'nın tehditleri altında yıllarca sağlık, ulaşım, eğitim başta olmak üzere birçok alanda hizmet alamayan Hakkari, özellikle çözüm süreci ile birlikte yakaladığı hızlı büyüme kaydetti.

        Sınır ticareti başta olmak üzere turizminde gelişme gösteren, sürecin getirdiği olumlu hava nedeniyle başta öğretmen, memur ve uzman idarecilerin atanmayı kabul ettiği Hakkari ve ilçeleri, atılan dev adımlarla adeta makus talihini yenmeye başlamıştı.

        Daha önce batı illerine gidebilmek için yaklaşık 3 saatlik karayolu yolculuğuyla Van'a gelen ve Ferit Melen Havalimanı'nı kullanarak batı illerine uçakla gidebilen Hakkari halkı, 26 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Yüksekova'daki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın açılışını davul ve zurnalar eşliğinde kutladı.

        İki ay gibi kısa bir zamanda 22 bin yolcunun taşındığı havalimanı, son dönemlerde süreci sabote eden terör örgütünün eski kanlı günleri bölgeye taşımaya çalışması nedeniyle seferlerini iptal etmek zorunda kaldı.

        Havalimanının seferlerini iptal etmesiyle eski günlerine dönen vatandaş ise, 14 gündür tekrar Van'a giderek uçakla batı illerine gitmek zorunda kalıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ