Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kocaeli'de geçen hafta 86 kişi boğulmaktan kurtarıldı

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İzmit Körfezi ve Karadeniz sahillerinde cankurtaran hizmeti veren Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekiplerinin geçen hafta 86 boğulma vakasının önüne geçtiği belirtildi.

        Açıklamada, en fazla boğulma tehlikesinin 47 kişiyle Cebeci Plajı'nda yaşandığı, Kumcağız'da 24, Bayramoğlu'nda da 15 kişinin boğulmaktan kurtarıldığı ifade edildi.

        KOSKEM'in 15 Eylül'e kadar 200 cankurtaranla sahillerdeki hizmetine devam edeceğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "6 adet zodyak bot ve 6 adet jet ski ile sahil şeridini baştan sona kontrol eden kurtarma timi, olası boğulma vakalarına anında müdahale ediyor. Karadan dürbünlerle de kontrol edilen sahillerde boğulmaktan kurtarılan vatandaşlara ilk müdahaleyi sahilde bekleyen Büyükşehir Belediyesi'ne ait ambulanstaki sağlık ekipleri yapıyor. Tüm sahillere uyarıcı tabela ve can simidi asan kurtarma timi, aynı zamanda halkı bilinçlendirmek amacıyla broşür de dağıtıyor."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ