Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Melih Gökçek Habertürk'te

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin saat 14:00'te TBMM'de gerçekleştireceği görüşmesi öncesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

        MHP ile AK Parti'nin bir koalisyon yapmasının şart olduğunu söyleyen Gökçek, "Terör belasından kurtulmak için acilen Türkiye'nin kuvvetli bir hükümete ihtiyacı var. Bunun için de süreyi uzatmadan bana göre MHP ile AK Parti'nin bir koalisyon yapması şart." dedi.

        Milliyetçi Hareket Partisi'nin 4 koalisyon şartından biri olan 17-25 Aralık konusuna da değinen Gökçek, "Bu konu zaten koalisyon konusu olamaz. Bu Meclis'in bağımsız bir konusu. Bu konu, partiler arası koalisyonda ortaya konacak olan bir gündem maddesi değil." şeklinde konuştu.

        Öte yandan"Çözüm süreci diye bir süreç kaldığına inanmıyorum" diyen Gökçek, "Şu anda biz Kürt vatandaşlarımıza bizden talep ettikleri ne varsa hepsini verdik. İstenip de verilmeyen ne var? Hiçbir şey yok." dedi.

        Son olarak bugün mahkeme kararı ile trafiğe kapatılan Ankara Bulvarı ile ilgili konuşan Gökçek, "Bu sorunu tek çözecek olan merci mahkeme. Biz mahkemeye fırsat verebilmek için Akay Kavşağı'nda yaptığımız uygulamanın aynısı yaptık. Yani mahkeme kararını uygulamak için bir karar aldık. Almış olduğumuz kararı, yürütmeyi durdurma alarak durdurabilirler. Aynı sonucu normal şartlarda bekliyoruz." dedi.

        Gökçek'in açıklamalarından öne çıkanlar;

        Terör belasından kurtulmak için acilen Türkiye'nin kuvvetli bir hükümete ihtiyacı var. Bunun için de süreyi uzatmadan bana göre MHP ile AK Parti'nin bir koalisyon yapması şart. Bu partinin iki tabanı birbirine yakın tabanlar. Arada bizim farklılıklarımız olabilir ama düşüncelerimiz birbiriyle, siyasi parti taasubunu bir kenara bırakırsak birbirine uyar. MHP ile bir koalisyon beklentisi içindeyim.Ben her zaman şunu söylüyorum; CHP ile biz koalisyon yapamayız. Çünkü düşünce yapımız, inancımız, değerlerimiz aynı değil.Ama buna karşılık MHP ile AK Parti arasında değerler farkı yok, metodlar farkı var.

        CHP İLE İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELERİN SONRASINDA MHP'YE NEDEN 1 HAFTALIK SÜRE AYRILDI?

        Ana prensipte anlaştıktan sonra MHP ile anlaşmak öyle zannediyorum, 2-3 gün sürer. MHP'nin ileri sürdüğü birtakım doneler var. Yani olmayacak şeyler. Ben yapmak istemiyorum gibi bir havada. "Sen Cumhurbaşkanı'nı yok say..." Ben Cumhurbaşkanı'nı yok sayamam. O benim liderim.

        ÇÖZÜM SÜRECİ

        Çözüm süreci diye bir süreç kaldığına ben de inanmıyorum. Şu anda biz Kürt vatandaşlarımıza bizden talep ettikleri ne varsa hepsini verdik. İstenip de verilmeyen ne var? Hiçbir şey yok. Bir tek şey kaldı, bağımsızlık. Onların son istediği "Biz bağımsız olacağız, Türkiye'den kopacağız" Bunu fiilen ifade etmiyorlar ama hareketleriyle belli ediyorlar.

        Ben MHP'den şunu istirham ediyorum; siyasi sahik ile daha fazla oy alacağız veya almayacağız diye olayı daha fazla germek veya geçmiş üzerinde konuşmanın bir anlamı yok. Gelecek üzerinde konuşma, anlaşma yapmak lazım. Bizim de hatalarımız olabilir, MHP'nin de hataları olabilir.

        17-25 ARALIK KONUSU

        Bu konu zaten koalisyon konusu olamaz. Bu Meclis'in bağımsız bir konusu. Meclis'in içinde herhangi bir kimse kalkıp böyle bir önerge verdiği zaman bu önergeyi verme denemez ki. Gündeme getirilmesi bile boşlukla iştikal.Bahçeli'nin bundan vazgeçip vazgeçmemesi kendisini ilgilendirir. Ama bu konu, partiler arası koalisyonda ortaya konacak olan bir gündem maddesi değil.

        ANKARA'DA BULVAR TARTIŞMASI

        Bu sorunu tek çözecek olan merci mahkeme. Biz mahkemeye fırsat verebilmek için Akay Kavşağı'nda yaptığımız uygulamanın aynısı yaptık. Yani mahkeme kararını uygulamak için bir karar aldık. Almış olduğumuz kararı, yürütmeyi durdurma alarak durdurabilirler. Aynı sonucu normal şartlarda bekliyoruz. Eğer dava açacak olursa vatandaşlarımız ki, Cuma açanlar oldu, bugün açanlar oldu. Bu davaları Nöbetçi İdari Mahkeme değerlendirecek.

        OLAY

        Başkentte ulaşımı büyük ölçüde rahatlatan Ankara Bulvarı, 5. İdare Mahkemesinin Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) imar planlarının iptal kararı doğrultusunda belediye ekiplerince 03.00'ten itibaren trafiğe kapatılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ