Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Varto'da çatışmalarda 6 terörist öldürüldü, 1 terörist yakalandı

        Ahmet ÇELİK/MUŞ

        Üç noktaya tuzaklanmış 120 kilo patlayıcı ile bir araçta çok sayıda kaleşnikof silah, roket fünyeleri, 5 bin adet mermi ele geçirildi.

        Terör örgütünün, halkı 'canlı kalkan' olarak kullandığı belirtildi. Yasağın kalkması sonrasında da bir evin bahçesinde piknik tüpüyle yapılmış bomba bulundu.

        PATLAYICILAR TEMİZLENDİ, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

        Önceki gün Muş'un Varto ilçesinde çıkan olaylar ve PKK terör örgütü mensuplarının birçok noktada mayınlı tuzaklar ve patlayıcı yerleştirmesi nedeniyle Muş Valiliği tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı 20.5 saat sonra kaldırıldı.

        Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Varto ilçesi şehir merkezinde PKK terör örgütü mensupları tarafından cadde ve sokaklara çok sayıda mayınlama, tuzaklama ve patlayıcı konulması nedeniyle söz konusu patlayıcıların ve mayınların imhası esnasında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve zarar görmemesi, ayrıca asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 16 Ağustos 2015 günü saat 08.30 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Ancak PKK terör örgütü mensuplarınca ilimiz Varto ilçesi şehir merkezinde yapılan mayınların, tuzakların ve bombaların imha edilerek caddelerin ve sokakların temizlenmesi, asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi nedeniyle 17 Ağustos 2015 tarihi saat 05.00 itibari ile sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır" denildi.

        POLİS TERÖRİSTLERLE ÇATIŞTI: 6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 1 TERÖRİST YAKALANDI

        İlçede çalışma yapan emniyet güçleri ile teröristler arasında önceki gece ilçe merkezinde zaman zaman çatışmalar yaşandı. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre çatışmalarda 6 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin de yakalandığı belirtildi.

        Kaçan terörist grubun, ölenlerden 2'sinin cesedini de yanlarında götürdüğü belirtildi. Gece yarısına doğru ilçede asayişi sağlayan güvenlik güçleri, ilçe girişlerindeki hendekleri kapattı. İlçede toplam 15 hendek olduğu, bunlardan ana caddedekilerin zırhlı kepçelerle kapatılarak yolun ulaşıma açılmasının sağlandığı, ara sokaklarda ise hendek kapatma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

        3 NOKTADA TUZAKLANMIŞ 120 KİLO PATLAYICI VE CEPHANE YÜKLÜ ARAÇ

        Öte yandan emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre teröristlerce üç noktaya tuzaklanmış 120 kilogram patlayıcı ele geçirildi. İlçe girişinde durdurulan bir araçta ise 15 kaleşnikof marka silah, 5 roket başlığı, 5 roket fünyesi, 5 bin adet mermi ele geçirildi. İlçe merkezinde yapılan operasyonda ise 4 kaleşnikof marka silah, bir roket ele geçirildi.

        YASAK KALKTIKTAN SONRA EVİN BAHÇESİNDE BOMBA BULUNDU

        Sokağa çıkma yasağının kalkması ile birlikte olayların boyutu da ortaya çıktı. PKK'lıların ilçe merkezinde iki noktada patlattığı bomba nedeniyle çok sayıda iş yerinin hasar gördüğü, camlarının kırıldığı görüldü. Yasağın kalkmasıyla birlikte memurlar kurumlarına giderken, esnaf da iş yerlerini açtı ve hayat normale döndü. Çalışmalarını sürdüren emniyet güçleri, bir evin bahçesinde piknik tüpüyle yapılmış bomba buldu. Bombanın etkisiz hale getirilmesi için çalışma başlatıldı.

        VATANDAŞLARI CANLI KALKAN YAPTILAR

        Bu arada örgüt mensuplarının, cumartesi gecesi Muş-Varto-Karlıova Karayolu'nu keserek durdurdukları araçlardaki vatandaşları indirip beklettikleri ve güvenlik güçlerine karşı 'canlı kalkan' olarak kullandıkları belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ