Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehi Uzman Çavuş Latif Adıgüzel'in baba ocağında yas

        Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kesen, durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yapan, güvenlik güçlerine pusu kuran, asker kaçıran terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen 3 askerden birinin, Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel olduğu öğrenildi.

        Adıgüzel'in, Lice'de teröristlerle girdiği çatışmada yaralanıp Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındığı, burada yapılan müdahaleye rağmen şehit olduğu kaydedildi.

        Ramazan bayramında nişanlandığı öğrenilen şehidin, Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde yaşayan babası Mustafa ve annesi Hatice Adıgüzel'e acı haberi askeri yetkililer verdi. Türk bayrakları asılan şehidin babaevine yakınları ile arkadaşları geldi.

        Şehit Jandarma Komando Uzman Çavuş Adıgüzel'in naaşının, Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından Nevşehir'e getirilerek öğlen namazının ardından Acıgöl ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

        "DÜĞÜNÜNÜ BİR AY SONRA YAPACAKTIK"

        Şehidin babası Mustafa Adıgüzel, oğlu ile en son dün öğleden önce görüştüğünü söyledi.

        Oğlu ile yaptığı görüşmede kendisinin iyi olduğunu belirttiğini anlatan Adıgüzel, "Düğününü bir ay sonra yapacaktık. O hainlere söyleyin iki evladım daha var. Oralar sahipsiz değil. Dedesi 70 yaşında 'ben de giderim' diyor. Gerekirse ben de giderim. Şehit ettikleri çocuk bir melek. Düğününe hazırlık yapıyorduk. Yatağını yorganını hazırladılar. Bayramda izin alabilirse gelip düğününü yapacaktık. Çocuk ona hazırlanıyordu" diye konuştu.

        Oğlunun askerden geldikten sonra uzmanlığı kazanarak görevine başladığını ifade eden Adıgüzel, şunları kaydetti:

        "Konuşmamızda 'iyiyim baba, bir şeyim yok' diyordu. Ancak son iki gündür sesi biraz değişik geliyordu. Devamlı ben onu arıyordum. Bana sesinin neden farklı geldiğini sorduğumda 'baba uykudan kalktım ondandır' diyordu. Askerden geldikten bir ay sonra uzmanlığa gitti. 'Babam yaşlandı çalışamaz' diye çocuk kendini yedi. Ben gitmeyeyim o gitmesin kim gidecek oralara? Şimdi beni alsalar askere giderim. Niye gitmeyeyim, vatan borcu. Ben gitmesem o buraya gelecek."

        Anne Hatice Adıgüzel ise oğlu için düğün hazırlıkları yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

        "Nişanlıydı oğlum. Bayram sonunda düğünü yapacaktık. Hazırlıklarımız tamamdı. İki gündür nişanlısı ile konuşuyordu ama ben telefonda ağladığım için benle konuşmaktan kaçıyordu. Şimdi ağlatmadın mı beni yavrum, ciğerim ağlatmadın mı beni? Göreve gittiğini bana söylememesi için nişanlısına yemin ettirmiş. En son Ramazan Bayramı'nda buradaydı. Bu gidişi beni çok yaktı. Biliyordum oradaki şehitlere ağlarken 'Allah'ım bana da kara haber gelecek' diyordum. Ama ne zaman gelecek bilmiyordum."

        Şehit Uzman Çavuş Latif Adıgüzel

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ