Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sema Oymak, kızı Marie İdil’i Fransız babasının kızını kaçırdığını iddia etti

        Ceylan SEVER / HABERTÜRK

        Sema Oymak ile Fransız Benjamin Subra 2006 yılında Türkiye’de evlendi. Daha sonra Fransa’ya yerleşen çift 7 yıl evli kaldı. Çiftin Marie İdil adını verdikleri bir kız çocukları dünyaya geldi. Ancak çift, geçinemeyince 2013 yılında boşanma kararı aldı. Mahkeme küçük kızın velayetini anneye verdi.

        Daha sonra kızını da alarak Bursa’ya yerleşen Sema Oymak, geçtiğimiz ay Türkiye’ye gelen eski kocasının çocuğunu görmek istemesine olumlu cevap verdi. Marie İdil’i alan baba kızıyla birlikte tatile gitti. Bir süre sonra baba-kız kayıplara karıştı. Eski kocasını defalarca telefonla arayan Sema Oymak, cevap alamayınca savcılığa suç duyurusunda bulundu.

        Küçük kızın pasaportunun kendisinde olduğunu bu nedenle babası tarafından yasadışı yollardan yurtdışına kaçırıldığını söyleyen anne Sema Oymak, “Benjamin’in İstanbul’da yaşayan en yakın arkadaşıyla konuştum. Bana, kızımı Fransa’ya götürdüğünü söyledi. Bunun üzerine Fransa Avignon’daki jandarmayı aradım. Eve gidip kontrol ettiler ve bana kızım ve babasının orada olduğunu söylediler” dedi.

        PSİKOLOJİSİ BOZULMUŞ

        Kızının bir süre babasıyla yaşadığını ve bu süreçte psikolojisinin bozulduğunu belirten Sema Oymak, “Kızımı psikiyatra götürdüm. Çocuğun kesinlikle Türkiye’de kalmasını ve tedavi görmesi gerektiğini söyledi. Bunun sebebi ise çocuğum daha 4 yaşındayken iki yetişkinin cinsel hayatını anlatabilecek bilgisi varmış. Çünkü her şeyini kızımın yanında yaşıyormuş. Türkiye’de dava açtım. Mahkeme, kızımın Türkiye’de kalması gerektiği, Fransa’ya gönderildiği takdirde psikolojik travmanın devam edeceği yönünde karar verdi. Türkiye’de velayet bana verildi. Lahey Sözleşmesi’ne göre, elimizde kızımın Türkiye’de kalması için kesinleşmiş karar var” şeklinde konuştu.

        Sema Oymak’ın avukatı Taylan Dinçer de, “Adalet Bakanlığı, Lahey Sözleşmesi gereğince uluslararası çocuk kaçırma yönünden işlem başlattı. Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce yürütülen soruşturma ve tutanak Fransızca’ya çevrilecek ve Fransa Adalet Bakanlığı’na başvurulacak” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ