Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çiçekçi Mehmet’in katil zanlısı Murathan Öztürk 40 gün geçmesine rağmen teslim olmadı

        Öznur KARSLI / HABERTÜRK

        Çiçekçi tezgâhında uyuduğu sırada lüks bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümünün üzerinden tam 40 gün geçti. Kaya’yı 11 Temmuz’da ezdikten sonra kayıplara karışan zanlı Murathan Öztürk (18), avukatı ‘Teslim olacak’ dese de firarda.

        İstanbul’da 11 Temmuz gecesi Bağdat Caddesi’nde yıllardır beklediği çiçekçi tezgâhının başında lüks bir aracın kaldırımı aşıp kendisine çarpması sonucu hayatını kaybeden 34 yaşındaki Mehmet Emin Kaya’nın faili Murathan Öztürk’ten 40 gündür hiçbir iz yok. Kaya’nın ölümünün ardından zanlı Öztürk’ün babası Mustafa Öztürk oğlunun psikolojik tedavi gördüğünü, tedavisi bitince teslim olacağını söyledi. Murathan Öztürk’ün avukatı da şehir dışında olan müvekkilinin geçen hafta perşembe ya da cuma günü polise teslim olacağını açıkladı. Kaya’nın ölümü 40’ıncı gününü doldurmasına rağmen Murathan Öztürk hâlâ kayıp.

        ‘MURATHAN’I AİLESİ VE AVUKATI HEBA ETTİ’

        Olayda hayatını kaybeden Kaya’nın 40’ının çıktığını ve mevlidi için İzmir’e döndüğünü söyleyen kardeşi Cengiz Kaya, kendilerini oyalamakla suçladığı Öztürk Ailesi’nin avukatı Melahat Uzunoğlu’na tepki gösterdi. Kaya, ailesinin yaşadıklarını şöyle anlattı:

        “Murathan’ı yönlendiren akla karşıyız biz. Bu akıl 18 yaşındaki bir gencin aklı değil. 5’inci güne kadar insani davransalardı biz belki şikâyet bile etmezdik. Ailemizi manevi olarak değil maddi olarak tatmin etmeye çalıştılar. Biz de insanız. Parayla bizi satın almaya kalktılar. Murathan’a en büyük kötülüğü ailesi ve avukatı yaptı. O da bir genç ve heba ettiler. Acımıza bile saygı duymadılar. Güçleriyle bunu çözeceklerini sandılar. Hâlâ insani ve vicdani bir sorumluluk almıyorlar. Bu olayı gariban biri yapsaydı yarım saat içinde yakalanırdı. Babam artık isyan ediyor. Kolluk güçleri Murathan’ın evine bile giremedi, arama yapamadı. Avukatları sürekli yalan beyanlar veriyor, ‘Murathan bugün, şu gün yakalanacak’ diye. Kendi avukatımızla görüşeceğiz. Bu oyalama taktikleri ve yalan ifadeler için hukuki işlem başlatmamız mümkünse bunu da yapacağız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ