Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit babası: Oğlum yıkılmadım, ayaktayım, buradayım

        Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan jandarma er Bahadır Aydın'ın (26) cenazesi için memleketi Bursa'da tören düzenlendi.

        Bursa'ya helikopterle getirilen Aydın'ın naaşı, buradan merkez Osmangazi ilçesindeki Ulucami'ye konvoy eşliğinde götürüldü.

        Ulucami'deki törene, şehidin babası Muhsin, annesi Emine Zülfiye, kardeşleri ve yakınları ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, milletvekilleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.(AA)

        Şehidin babası Muhsin Aydın, oğlunun tabutu başında asker selamı verip, "Yıkılmadım, ayaktayım. Allah'ım o köpeklere gün yüzü gösterme. Sen onları perişan eyle.

        Oğlum, yıkılmadım buradayım. Sizler için ayaktayım. Sizler için ölürüm" sözleriyle herkesi duygulandırdı. Anne ve kardeşi de albayrağa sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktüler.

        Jandarma helikopteriyle Bursa Garnizon Komutanlığı'na getirilen Bahadır Aydın için Ulucami'de askeri tören düzenlendi. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, MHP ve CHP milletvekilleri de katıldı.

        Şehit babası ise törende herkesi duygulandırdı. Baba Muhsin Aydın, anne Emine Aydın ve kardeşi, şehidin tabutuna son kez sarılıp dua ettiler. Şehit babası Muhsin Aydın, oğluna asker selamı verip, "Yıkılmadım, ayaktayım. Allah'ım sen onları perişan eyle. Sen o köpeklere gün yüzü gösterme, onları kahreyle. Oğlum yıkılmadım, buradayım sizler için ayaktayım, sizler için ölürüm" deyince herkes duygu dolu anlar yaşadı.

        Binlerce Bursalı Ulucami'deki törende Bahadır Aydın için fatihalar okudu. Cenaze daha sonra askerlerin omuzlarında top arabasına konularak evine doğru yola çıktı. Şehit Bahadır Aydın, evinde helallik alındıktan sonra Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Törene katılan Bursalılar ise trafiğe kapatılan Atatürk Caddesi'nde, "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Meclis'te PKK İstemiyoruz", "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sloganları attılar.(İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ