Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tacizle suçlanan şoför 5 yıl ceza alıp tahliye oldu

        Adana’da yolcu olarak minibüsüne binen 17 yaşındaki S.N.İ.’ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan şoför 25 yaşındaki Ali C., ‘cinsel istismar ve hürriyeti yoksun kılma’ suçlarından 5 yıl hapis cezası verilerek tahliye edildi.

        İkinci Özgecan vakası olarak adlandırılan olay, 9 Nisan’da gerçekleşmişti. S.N.İ. hastaneye gitmek için Ali C.’nin kullandığı minibüse bindi. İddiaya göre Ali C. minibüsteki diğer yolcular inince aracı Seyhan Baraj Gölü’ne doğru sürdü. Burada S.N.İ.’yi öpüp elle taciz etti. Genç kız, Ali C.’nin tırnaklarıyla yüzünü çizip bağırdı. Bunun üzerine Ali C. minibüsün kilitli kapılarını açtı, kaçan genç kız, polise sığındı. Suçlamayı kabul etmeyen Ali C. tutuklandı.

        Ancak bir süre sonra S.N.İ. Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe vererek, “Annem ile babam ayrı olduğu için psikolojim bozuktu. Şoför olan babamla aram kötü. Bu nedenle şoförlerden nefret ediyorum. Bana tacizde bulunmadı” diyerek şikâyetinden vazgeçti. S.N.İ.’nin annesi Ü.Ö. de kızının psikolojik sorunları olduğunu belirterek, “Kızım tedavi görmektedir, ayrıca yüzde 50 özürlü olduğuna yönelik raporu var. Kızım olmamış olayları olmuş gibi anlatmaktadır. Bu nedenle sanıktan şikâyetçi değilim” dedi.

        Mahkeme heyeti, Ali C.’yi cinsel istismar ve hürriyetten yoksun kılma suçlarından toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırdıktan sonra tahliyesine karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ