Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Katamonu'da Üst geçit isteyen köylüler yolu trafiğe kapattı

        Site Mahallesi'ndeki vatandaşlar, D-100 karayoluna çıkarak araçları durdurdu. Bu sırada, köylülerle araç sürücüleri ve yolcular arasında tartışma yaşandı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, köylülerden yolu açmalarını istedi. Olumsuz yanıt alan ekipler, eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

        Daha sonra olay yerine gelen Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, vatandaşları dinledi ve yolun trafiğe açılmasını istedi. Cıbır'ın konuşmasının ardından köylüler, yaklaşık 45 dakika kapalı kalan yolu açtı.

        Köy muhtarı Recep Kırbaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinin içinden geçen D-100 karayolunda meydana gelen trafik kazalarında bugüne kadar birçok vatandaşın yaşamını yitirdiğini söyledi.

        Yolun herhangi bir yerinde üst geçit, kavşak ve alt geçit bulunmadığını ifade eden Kırbaç, şöyle konuştu:

        "Bugüne kadar buraya bazı yetkililer geldi, yolda incelemeler yapılarak bazı sözler verildi ama yerine getirilmedi. Bir firma asfalt döktü, yolun kenarını dere haline getirdi, gelen araba oraya devriliyor, bugün bir tır devrildi. Geçtiğimiz pazar günü sırf bu yüzden bir araba takla attı ve can kaybı oldu. Alt geçit için çalışma başlatıldı, yarım kaldı. Bir traktör kabini bile sığmıyor. Böyle bir alt geçit olmaz. En kısa zamanda bu yerin doldurulması, alt geçidin giriş ve çıkış kısmının düzgün hale getirilmesini talep ediyoruz."

        Köy sakinlerinden İsmail Sadıç da kendilerine biber gazıyla müdahale eden jandarma ekiplerinden şikayetçi olacaklarını belirterek, "Beş yıldır yolla ilgili verilen sözler tutulmuyor, yolu kesince suçlu biz oluyoruz" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ