Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Beytüşşebap'ta büyük operasyon

        Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Ayvalık Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıdan sonra sabahın ilk ışıklarıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırıdan sonra kaçan PKK'lıların Ayvalık Jandarma Karakolu yakınındaki Günyüzü, Bölücek ve Ballı köylerinde saklanabileceği ihtimaliyle köyler ablukaya alınarak evler tek tek aranıyor. PKK'lıların kaçabileceği dağlık alanlarda da yoğunlaşan operasyonlarda Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugayı'ndan kalkan Skorsky helikopterleri ile bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri ile Komandolar indirdi.

        Jandarma Özel Harekat Timleri ile Komandolar karadan PKK'lıların kaçabilecekleri alanları çembere alırken, Atak ve Süper Kobra helikopterlerde PKK'lıların saklanabileceği alanları yoğun ateş altına alıyor. Bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

        GENELKURMAY: "12 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

        Genelkurmay Başkanlığı, Kandil'e düzenlenen hava harekatında 29, Uludere'de karadan ve havadan yapılan operasyonlarda ise 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

        Terör olaylarıyla ilgili Genelkurmay'dan açıklanan bilgi notları şöyle:

        KANDİL / IRAK'IN KUZEYİ: "Irak'ın kuzeyinde bulunan Bölücü Terör Örgütü hedeflerine, 20-21 Ağustos 2015 tarihlerinde düzenlenen hava harekâtları sonucunda ilk tespitlere göre toplam 29 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

        ULUDERE / ŞIRNAK: Şırnak'ın Uludere İlçesi Karaçalı Tepe Bölgesinde bulunan emniyet unsurlarına, Irak'ın Kuzeyinden Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce yapılan saldırıda bir Jandarma Uzman Çavuş yaralanmıştır. Bölgede karadan ve havadan yapılan operasyon sonucunda 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

        GEVAŞ / VAN: Van'ın Gevaş İlçesi Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı asayiş yol kontrol noktasına, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce, bomba yüklü aracın patlatılması suretiyle saldırı düzenlenmiş, söz konusu saldırıda bir Jandarma Astsubay ve bir Jandarma Er yaralanmıştır. Olayla ilgili iki şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ