Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hakkari Üzümlü Sınır Kapısı'nda görevli olan gümrükçülerden haber yok

        Umut TARHAN/VAN-Uğur USLUBAŞ/BURSA

        Van'da önceki gün mesai bitiminde minibüsle kent merkezine giderken ortadan kaybolan 11 gümrük personeli ile araç şoföründen henüz haber alınamadı. Valilik, arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Hakkari'de 10 Ağustos'ta göreve giderken kaybolan 11 gümrük personelinden Kemal Süha Özer'in Bursa'daki ailesi ise endişeli bekleyiş içinde. Baba Mustafa Özer, "13 günde yaşayan ölü olduk" diyerek nişan hazırlıkları yaptıkları oğlu ve diğer memurların bir an önce bulunmasını istedi.

        Van'ın Saray ilçesi Kapıköy Gümrük Müdürlüğü'nde görev yapan 11 personel ve şoför, minibüsle önceki gün (cuma) mesai bitimindeVanmerkeze gitmek üzere yola çıktı. Kendi araçlarıyla mesaiden ayrılan diğer personel, minibüsün arkalarından gelmediğini fark edince içindeki arkadaşlarını aradı. Ancak telefonla da ulaşamayınca durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine jandarma tarafından hemen bölgede arama başlatıldı. Ancak kayıp gümrükçülere henüz ulaşılamadı.VanValiliği, yapılan arama tarama çalışmalarına rağmen 12 kişiye ulaşılamadığını belirterek, arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Gümrük memurlarının terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

        "YAŞAYAN ÖLÜ GİBİYİZ"

        Öte yandan 10 Ağustos'ta Hakkari'de kaybolan Üzümlü sınır kapısında görevli 11 gümrük memurundan da halen haber yok. Geçici görev için gittikleri Yüksekova'dan Çukurca'ya dönerken kaybolan gümrük memurlarının PKK tarafından kaçırıldığı öne sürülürken, aileleri gelecek iyi bir haberi bekliyor. Kayıp gümrükçülerden Kemal Süha Özer'in Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşayan babası Mustafa Özer (63), "Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Çukurcu'ya göreve giderken alıkonulmuş. Bir başka arkadaşını ararken, kendi çocuğumuzun alıkonulduğunu öğrendik. Bu durumu kendi imkanlarımızla arkadaşlarından öğrendik. Daha sonra Gümrük ve Ticaret Bakanımız aradı. O da olayı teyit etti. Biz de 13 günde yaşayan ölü olduk. Bulunduğu bölgedeki durumlar zaten belli. Bunu biz ve kendisi de biliyor. Orada mutlu olduğunu zannetmiyorum. En son kardeşiyle görüşmüştü. Ben görüştüğümde ise, ‘dua et' demiştim. Biz de onun için dualar ediyoruz. Görevi oraya çıktığından dolayı gitti. 2.5 senedir orada görev yapıyordu" dedi.

        "İYİ HABERİ BEKLİYORUZ"

        Kayıp gümrükçünün üç kardeşinden Mehmet Furkan Özer (20) ise, "Ağabeyime ulaşamıyoruz. Üzüntü içerisindeyiz. En son ağabeyimle görüşen ben oldum. Bana, çalıştığı yerin sıkıntılı olduğunu söylemişti. Ben de ondan dikkatli olmasını istemiştim. Bu haber ailemizi kötü etkiledi. Üzgünüz, ağabeyimden iyi bir haber gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

        "ALLAH'A YALVARIYORUZ"

        Dede Kemal Özer "80 yaşındayım. En acı günlerimi bugünlerde yaşıyorum. Bize bir yardımcı olan yok mu diye Allah'a yalvarıyoruz" şeklinde konuştu. Anne Badegül Özer (50) ise, oğlundan gelecek haberi beklediğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ