Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cansu Kaya cinayetinin zanlıları yargılanmaya başladı

        HABERTÜRK MAGAZİN / Neşet DİŞKAYA

        Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde, kaybolduktan 3 gün sonra kanalda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın çıkan otopsi raporunda, midesinde su bulunmadığı, el ya da iple boğulduktan sonra denize atılmış olabileceği belirtildi. Tutuklu bulunan 2 sanığın “Cansu iç çamaşırları ile denize atladı. Bir daha çıkmadı” şeklindeki ifadeleri, Adli Tıp raporuyla yalanlanmış oldu. 2 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

        14 Haziran’da, garson olarak çalıştığı Dalyan Mahallesi’ndeki restorandan mesai bitimi ayrıldıktan sonra kaybolan Cansu Kaya’nın, 3 gün sonra Dalyan Kanalı’nın Çandır Geçişi mevkiinde su üzerinde cesedi bulundu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan N.D. (24) ve M.P.Ç. (17) tutuklandı. 2 zanlının Cansu Kaya’nın iç çamaşırlarıyla denize atladıktan sonra çıkmadığı, arayıp bulamadıkları yönünde ifade vermelerine karşın Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda, genç kızın midesinde su bulunmadığı belirtildi. Raporda, Cansu Kaya’nın suda boğulma değil, el ya da iple boğma ve başına aldığı darbe sonucu öldüğü kaydedildi. Kaya’nın başında bulunan yara izlerinin bir yere çarpma veya darp sonucu oluşmuş olabileceği de ifade edildi.

        Katil zanlıları N.D. ve M.P.Ç.’nin tırnak aralarında Cansu Kaya’ya ait DNA örneklerinin bulunduğu da belirtildi. Adli Tıp raporunda ayrıca Kaya’nın cinsel saldırıya uğradığına dair bulgular olduğu bilgisi de yer aldı. Savcılık, N.D. ve M.P.Ç. hakkında “kasten adam öldürme”, “cinsel saldırı” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. İddianame Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi ve duruşma için 1 Eylül tarihi belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ