Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nusaybin'de ağır yaralanan polis memuru Yakup Mete şehit oldu!

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Yakup Mete, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

        Edinilen bilgiye göre, Mardin İl Emniyet Müdürlüğünde görevli, Nusaybin nüfusuna kayıtlı polis memuru Yakup Mete (20), hafta sonu tatilini geçirmek için gittiği Akarsu Mahallesi'ndeki babasının evinin önünde kişi ya da kişilerce uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı.

        Mete, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesindeki müdahalesinin ardından sevk edildiği Mardin Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

        Daha önce PKK tarafından tehdit edildiği ifade edilen polis memuru Mete'ye silahlı saldırıyı da örgütün yaptığı belirtildi.

        Mardin Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli ve 1 yıllık görevli polis memuru olan Yakup Mete, hafta sonu iznini geçirmek üzere ailesinin yaşadığı Nusaybin İlçesi'nin daha köy statüsünde olan Akarsu Mahallesi'nde gitti. Polis memuru Mete, saat 20.30 sıralarında, evin önünde henüz kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, silah sesi üzerine dışarıya çıkan köylüler polis memuru Mete'yi kanlar içinde yerde buldu. Köylüler tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürülen ve durumu ağır olduğu belirtilen Mete,tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

        DAHA ÖNCE TEHDİT EDİLMİŞ

        Daha önce PKK'nın tehdit ettiği belirtilen polis memuru Yakup Mete'ye düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili güvenlik güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Saldırıyı PKK'nın yaptığını belirten yetkililer, saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyonun sürdüğünü kaydetti. (AJANSLAR)

        MARDİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde ailesini ziyarete giden polis memuru Yakup Mete'nin evinin önünde bölücü terör örgütü mensuplarının açmış olduğu çapraz ateş neticesinde yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu bildirdi.

        Valilikten yapılan açıklamada, Akarsu Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyarete giden polis memuru Mete'nin uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandığı, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği hatırlatıldı.

        "Ailesini ziyarete giden polis memuru Yakup Mete evinin önünde bölücü terör örgütü mensuplarının açmış olduğu çapraz ateş neticesinde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede şehit olmuştur" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Hain saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için güvenlik güçlerimiz çalışmalarına aralıksız, kararlı bir şekilde devam edecek. Büyük üzüntü ve acıya neden olan bu menfur saldırıda şehit olan polis memurumuza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm millete başsağlığı ve sabır diliyoruz." (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ