Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Takvimini onaylatan zamanında açılacak

        GAZETE HABERTÜRK

        Devlet okullarının açılışının 28 Eylül Pazartesi gününe ertelenmesinin ardından turizmciler, bu kez de “Özel okulların da açılışı ertelensin” talebini dile getirmeye başladı. Aileler, resmi okullardaki ertelemenin özel okulları da kapsayıp kapsamadığını merak ediyor. Özel okullar ise açılış tarihlerini ertelemeyi düşünmüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan “Siz de 28 Eylül’de açılacaksınız” diye bir açıklama gelmediği takdirde her okul daha önce açıkladığı takvime uyacak.

        ÖZEL OKUL NASIL BELİRLİYOR?

        Özel okulların açılışıyla ilgili iki seçenek var. Bunlardan biri okullar kendi takvimlerini belirledikten sonra bağlı oldukları valiliklere bu takvimi onaylatıyor. Takvimini onaylatan özel okul bu durumda resmi okulların açılışındaki ertelemeye uymak zorunda değil. Bu okullar daha önceki yıllarda olduğu gibi devlet okullarından önce eğitimlerine başlayacak.

        Aralarında yabancı özel okulların da yer aldığı bazı okullar Noel, Paskalya ve ara tatil olmak üzere 3 kez tatil yapacak. Özel okul eğer açılış, kapanış ve tatillerini içeren takvimini onaylatmadıysa resmi okullar gibi 28 Eylül’de açılacak. Bu yüzden okullarınızın kendi internet sitelerinde verdiği takvimi dikkate almanız gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ