Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tokat'ta şehidi 5 bin kişi uğurladı

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarının, yola döşedikleri düzeneği patlatmaları sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üst Çavuş Kenan Ceylan ve Uzman Erbaş Ahmet Bıçakcı gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Piyade Astsubay Üst Çavuş Kenan Ceylan'ın cenazesi dün sabah Tokat'ın Zile ilçesindeki cemevine getirildi. Cemevinde şehit asker için helallik alındı. Şehit'in annesi Güner Ceylan ayakta durmakta güçlük çekerken oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne Güner Ceylan "Oğlum kalk haydi, ayağa kalk ne duruyorsun kaldır başını" diyerek ağıt yaktı.

        Şehit'in tabutunun başından bir an olsun ayrılmayan kız kardeşi Ebru Ceylan da gözyaşına boğuldu. Ebru Ceylan, tören sırasında "Vatan sağ olsun" diye slogan atanlara "Vatan mı kaldı sağ olacak" diye tepki gösterdi.

        Baba Tekin Ceylan ve Ağabey Kemal Ceylan ise anne ve kız kardeşi teselli etmeye çalıştı. Baba Tekin Ceylan "Evladım sana doyamadım aslanım benim kahramanım seni böylemi görecektim güle güle git canım evladım" dedi.

        KADIN POLİS VE ASTSUBAY GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

        Şehit'in naaşı cem evinden alınarak Zile Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Burada düzenlenen cenaze töreninin ardından ve önce cem evi imamının duları ile sonrada il müftüsünün kıldırdığı cenaze namazı sonrası Kızılca köy mezarlığında toprağa verildi.

        Cenaze namazında gözyaşlarını tutamayan bir kadın polis ve kadın astsubay anneye sarılarak ağladılar.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ