Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'li Oktay Vural'dan Başbakan Davutoğlu'na: Buna cesaret bile edemezler

        HABERTURK.COM

        MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara kulislerinde geçici hükümeti kurma görevi verilen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine de teklif getireceği yönündeki söylentilere Habertürk TV'de yanıt verdi. Vural, "buna cesaret bile edemezler, siyaseti doğru düzgün yapacaksınız, ahlaklı yapacaksınız. Görevi almadan, görevi almış gibi yapıyor seçim tarihi daha Yüksek Seçim Kurulu belirlemeden 1 Kasım'ı açıklıyorlar. Bu zihniyet millete yalan söyleyen bir zihniyettir." dedi.

        Vural'ın açıklamaları şöyle;

        Buna cesaret bile edemezler. Böylesine bir tutum olabilir mi? Efendim anayasaya aykırı olurmuş, efendim süreci tıkamasınmış. Süreç tıkanmıyor ki. Zaten Davutoğlu niye görevlendirildi ki? Birisi bana bunu söylesin bakalım. Parlamentodan güven oyu alınmayacağına göre, parlamento çalışmayacağına göre, Davutoğlu her şeyden önce şunun hesabını versin; bugün görevi almadı mı? Siyaseti doğru düzgün yapacaksınız, ahlaklı yapacaksınız. Görevi almadan, görevi almış gibi yapıyor seçim tarihi daha Yüksek Seçim Kurulu belirlemeden 1 Kasım'ı açıklıyorlar. Bu zihniyet millete yalan söyleyen bir zihniyettir.

        O bakımdan demokrasinin vazgeçilmez kurumları siyasi partilerdir. Bizler bu açıdan bakıldığında 46 yıllık şerefli bir davanın temsilcisi olanları partimizin ve davamızın bu ilkelerini gözardı ederek teklif edilmesi bu isimleri kuliste dolandırılmasına izin verilmesi bile ahlaksızlıktır. Bu isimler üzerinden siyaset üretmeye yeltenmek partilerin içini karıştırma amacıyla böyle bir fitneyi oluşturmak bugün fitneyle milletimizi karıştırma zihniyetinin kim olduğunu açık ve net ortaya koymaktadır.

        Onun için sayın Davutoğlu, partiler girmediğine göre partilerden istemeyeceksin, onun üzerine bağımsızlar vardır, Türkiye her şekilde bir seçim hükümeti olacak, çok istiyorsanız dışarıdan tarafsız Bakan olarak Rıza Sarraf'ı alabilirsiniz. Buna bir diyeceğimiz yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ