Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Mardin'de polis aracı devrildi: 1 şehit, 1 yaralı

        Artuklu-Yeşilli karayolunda İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğüne ait devriye görevi yapan polis ekibini taşıyan araç devrildi, 2 polis yaralandı.

        Mardin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan polis memuru Oktay Uçar, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        Samsun nüfusuna kayıtlı 5 yıllık Şehit Polis Memuru Uçar'ın Mardin'de bir ay önce göreve başladığı, evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

        TÖREN DÜZENLENDİ

        Şehit Oktay Uçar için Mardin'de tören düzenlendi.Artuklu - Yeşllli karayolunda Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğüne ait aracın devrilmesi sonucu şehit düşen Uçar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, konvoy eşliğinde törenin gerçekleştirildiği İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

        Kuran-ı Kerim ve Oktay Uçar'ın öz geçmişinin okunduğu törende, şehidin eşi Zehra Uçar ve 19 aylık kızı Cemre Ada Uçar tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

        Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin var olduğu sürece bu vatanın sağ olacağını söyledi.

        Son bir ay içinde Mardin'de 4 şehit olduğunu belirten Koçak, " Bizler evlerimizde iş yerlerimizde rahatça uyuyalım, hayatımızı huzur içerisinde devam ettirelim diye hayatlarını feda ettiler. Onlar Şehitlik mertebesine ulaştılar" dedi.

        "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eyer uğrunda ölün varsa vatandır " sözünü hatırlatan Koçak şöyle konuştu:

        "Bu topraklar kolay vatan yapılmadı. Vatan olmaya devam ederken de can vermeye devam ediyoruz. En sevdiklerimizi vermeye devam ediyoruz. Onlar en kıymetlilerini hem yaşarken hem de şehit olurken feda ettiler. Allah hepsinden razı olsun. Bizler onu bağrımıza basıyoruz. Ancak onu kucağına bekleyen hazreti Peygamberdir. O peygamberlerle haşr olunacak. Sevdiklerini de cennete götürecek kadar ulvi bir makama ulaştı. Ruhu şad olsun.

        İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ise törende yaptığı konuşmada, yapılacak terör operasyonu için bu gece saat 02.40 sıralarında, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne ait aracın lastiğinin patlaması sonucu meydana gelen trafik kazasında polis memuru Oktay Uçar'ın şehit olduğunu, aynı araçta görevli olan polis memuru İsmail Yaman'ın ise yaralandığını kaydetti.

        Zaman darlığı nedeniyle şehidin anne, baba ve kardeşlerinin buraya gelmediğini aktaran Pekcan, şöyle dedi:

        "Seni memlekette bekliyorlar. Bizleri de kendi annen, baban ve kardeşlerin olarak kabul et. Devletimiz var olduğu müddetçe bu millet, bu teşkilat seni asla unutmayacaktır. Sen görevini en iyi şekilde yaptın. Şimdi sıra bizlerde. Aziz şehidim düne kadar vatan sana emanetti, bugün ise sen ve ailen milletimize emanetsiniz. ne mutlu sana ki bir kalemde tüm rütbeleri aşarak şehitlik mertebesine eriştin. başta annen, baban, kardeşlerin, eşin ve çocuğun olmak üzere bütün ailen seninle ne kadar övünse azdır."

        Şehidin tabutuna sarılan Eşi Zehra Uçar ise "Yavrum babasız kaldı. Bizi bırakıp nereye gittin sen. Niye bize bunu yaptın." diyerek gözyaşı döktü.

        İl Müftü Vekili İsmail Ünal'ın dua ettiği törenin ardından Şehit polis memurunun naaşı memleketi Samsun'a uğurlandı.

        Şehit polis Oktay Uçar

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ