Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Artvin Hopa'da Talha Su böyle sele kapıldı

        Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan felaketi nedeniyle dereye düşerek kaybolan 4 yaşındaki Taha Su'yu "kurbağa adam"lar aramaya devam ediyor.

        DEHŞET ANLARI KAMERADA

        İtfaiye aracının devrilmesi ile yaşanan dehşet anlarının kayda alındığı görüntüler ortaya çıktı. Araçtan çıkmak için çaba harcayanlarla onlara yardım etmeye çalışanların, sudan çocukları ile çıkmak için mücadele verenlerin yaşadığı büyük panik görüntülere yansıdı.

        “OĞLUM GELSENE BANA”

        Edinilen bilgilere göre Ayla Su ile oğlu Taha Su, yan derenin taşması sonucu Sundura mahallesindeki evlerinde mahsur kalınca, devreye giren belediyenin itfaiye aracı, bazı mahalle sakinleri ile anne ve oğlunu alarak güvenli bölgeye götürmek için yola çıktı. Ancak yola devam eden araç devrilince küçük Taha, sel sularına kapılarak kayboldu. Oğlunun kaybolduğu yerde acılı bekleyişini sürdüren, “Oğlum gelsene bana” diye çığlık atan baba Erkan Su, yan derede önlem alınması için daha önce defalarca belediyeye başvuruda bulunduklarını anlattı, buna rağmen hiçbir önlem alınmamasından yakındı. Oğlunun ardından gözyaşı döken, ” İçim yanıyor. Oğlum gitti. Dümdüz yolda itfaiye aracı devrildi. Burada kim, nasıl devrilir? Buradan kim gidemez? Otobüsler, kamyonlar geçiyor” diyen Su, araç sürücüsüne ve belediyeye suçlamalarda bulundu.

        OLAY ANI GÖRÜNTÜLERİ BELEDİYEDE

        Bu arada, acılı baba Erkan Su’nun, itfaiye aracının devrilmesi sonrasında kaydedilen görüntüleri Hopa Belediye Başkanı AK Partili Nedim Cihan’a götürerek tepkisini dile getirdiği, başvurularına rağmen derede daha önce önlem alınmaması ve itfaiye aracının devrilmesi ile ilgili sorumluların cezalandırılmasını istediği öğrenildi.

        "BİZ ÖLMÜŞÜZ KİMİN UMURUNDA"

        Sundura Mahallesi sakinleri, sel felaketi sonrasında evlerinde korkuyla yaşıyor. Yöre sakinleri, park halindeki otomobilleri de halatlarla duvarlara bağlayarak önlem alıyor. Elektrik verilemeyen, telefon hatlarında sorun yaşanan ilçede sel sırasında büyük korku yaşadıklarını anlatan Neriman Topal, “Varımız yoğumuz evimiz ve arabamız. Gidecek başka yerimizde yok. Her yağmurda büyük korku yaşıyoruz. Bu ırmak için, ‘Birileri ölecek, o zaman önlem alacaklar’ diyordum. Belediyeye yalvardık ama bir türlü yaptıramadık. Biz ölmüşüz kimin umurunda? Yağmur yağınca arabaları bağladık, sözde önlem almaya çalıştık” dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ