Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Okulların açılması ertelendi öğretmenin takvimi şaştı

        GAZETE HABERTÜRK

        Turizmcilerin isteğiyle okulların açılması 28 Eylül’e ertelenince sorumluluk sınavları gibi öğretmenlerin atama takvimi de şaştı. 37 bin öğretmenin ataması 7 Eylül’de yapılacak ve öğretmenler de 31 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında başvuruda bulunacaktı.

        İLK 15 GÜN İÇİNDE

        Ancak bu takvim ertelendi ve atama tarihi de kesin değil. Öğretmenler ise bir yandan 37 bin kadronun yetersizliğini dile getirirken, atama takvimindeki bu ertelemeye tepki gösterdi.

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin öğretmen atamalarının ertelenmesine ilişkin “Eğitim öğretim takviminin başladığı 28 Eylül’de öğretmenlerimizin mehil müddetleri, yani 15 günlük süreleri tamamlanmış olarak göreve başlayabilecekleri şekilde atamalar eylül ayının ilk 15 günü içerisinde mutlaka yapılacak” dedi. Tekin, öğretmen atamasına ilişkin daha önce bir takvim açıklamadıklarını da savundu.

        BRANŞLAR BELLİ DEĞİL

        Atamaların eylül ayı başında yapıldığını anlatan ve bu yıl da ilk 15 gün içinde atamanın gerçekleştirileceğini söyleyen MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, 37 bin öğretmenin branş dağılımının sorulması üzerine şöyle konuştu:

        “Branşlara ilişkin çok talep geliyor. Dağılımları, branş isimlerini kapatarak ve norm kadro ile doluluk oranlarını göz önünde bulundurarak belirledik. Norm kadro ve doluluk oranları, illerden gelen bilgiler doğrultusunda güncellendi. Bu çalışma da eylül ayının ilk haftasında tamamlanacak ve duyurulacak” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ