Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Saadet Partisi'nden Ak Parti ile ittifak açıklaması

        SaadetPartisiGenel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, seçim ittifaklarına sıcak baktıklarını dile getirerek, "Uzattığımız el, tuttuğumuz el, bu ülkenin meselelerini, sorunlarını çözecek görünüyorsa o eli havada bırakmayız ama bu el AK Parti elidir, bu el CHP elidir, bu el MHP elidir fark etmez" dedi.

        Aydın,SaadetPartisiİl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran seçimleri sonrasında hükümet kurulamamasını eleştirdi.

        TBMM'de grubu bulunan hiçbir partinin memleketin meselelerine dair çözümleri olmadığının böylece ortaya çıktığını savunan Aydın, "Eğer bir çözüm projeleri olsaydı, böyle bir aşamada kamuoyu ile paylaşır, sorumluluklarını yerine getirirlerdi. Böyle kritik bir dönemdeSaadetPartisi'nin sorumluluğu daha da artmıştır.SaadetPartimiz, tertemiz geçmişi, tertemiz kadrosu, ülkemizi ve milletimizi selamete çıkaracak projeleriyle, kuşandığı sorumluluğuyla kurtuluşun vesaadetin tek anahtarı olduğunu bir kez daha göstermiştir" ifadelerini kullandı.

        Genel seçimler için hazırlıklara 30 Ağustos'ta başlayacaklarını aktaran Aydın, sokak sokak, kapı kapı gezerek seçmenlere çözüm önerilerini anlatacaklarını ifade etti.

        "İTTİFAKLAR VE KOALİSYONLAR EN GÜZEL ŞEYLERDİR"

        Aydın, basın toplantısında soruları da yanıtladı.

        "Seçimde ittifak yapacak mısınız?" şeklindeki soruyla sıklıkla karşılaştıklarını belirten Aydın, ülkenin ve milletin menfaatine olacak ittifaklardan hiçbir seçim döneminde kaçınmadıklarını dile getirerek, "İttifaklar ve koalisyonlar en güzel şeylerdir. Oturup anlaşamamak kötüdür. Beraber oturup yol alamama iradesini ortaya koyanlar aslında ülkenin temel meselelerini de çözemezler. Koalisyon kurma becerisi gösteremeyenler ülkenin sorunlarını da çözemezler" dedi.

        Tüm siyasi partilerle ülke ve millet menfaatine seçim ittifakı yapabileceklerini aktaran Aydın, ancak tek başına seçime girecekmiş gibi hazırlıklara başlayacaklarını ifade etti.

        "AK PARTİ'DEN TEKLİF VAR MI?"

        Partilerine AK Parti'den bir teklif gelip gelmediği sorulan Aydın, "Bendenizin bildiği bir şey yok ancak birtakım çevrelerde bu konu sıklıkla dile getiriliyor. Yaşayacağız ve göreceğiz. Hiçbir şey gizli kalmaz, er ya da geç duyulur ve bilinir. Bildiğimiz somut bir adım yok ama olursa da şu ya da bu siyasi partiyle bir görüşme bu zaten duyulacaktır" ifadelerini kullandı.

        Türkiye'nin meseleleri olduğuna işaret eden Aydın, "Biz geçmişe bakmayız, ana bakarız, bugüne bakarız. Attığımız adım, uzattığımız el, tuttuğumuz el bu ülkenin meselelerini, sorunlarını çözecek görünüyorsa o eli havada bırakmayız ama bu el AK Parti elidir, bu el CHP elidir, bu el MHP elidir fark etmez. Yeter ki ülkemiz bugün bizim gördüğümüz, milletimizin de hissettiği, içinde bulunulan bu cendereden çıksın, çıkarılsın. Biz çözümleyiciyiz, tıkayıcı değil" dedi.

        KAMALAK'IN KIŞANAK'A ZİYARETİ

        Aydın, bir soru üzerine,SaadetPartisiGenel Başkanı Mustafa Kamalak'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaretini de değerlendirdi.

        SaadetPartisi'nin, ülkenin temel meselelerini çözebilecek yeterlilikteki tek parti olduğunu savunan Aydın, şunları kaydetti:

        "Doğu, Güneydoğu'daki insanlarımızın, kardeşlerimizin, seçmenimizin seçmiş olduğu bir belediye başkanını ziyaret etmek çok doğaldır. Yer yer duyar gibi oluyoruz, 'Nasıl ziyaret edersiniz?' diye... Biz yine ziyaret ederiz ancak bu eleştiriyi yapanlara deriz ki 'Arkadaş siz dün neredeydiniz, dün kiminle baş başaydınız, kucak kucağaydınız, kiminle kol kola girdiniz, kiminle nereleri ziyaret ettiniz?' Biz onları eleştirdik mi? Bu ülkenin normalleşmesi, bu ülkede uhuvvetin, kardeşliğin, birlikte yaşama bilincinin gelişmesine vesile olacak her bir görüşme çok tabiidir, çok normaldir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ