Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kelebekler Vadisi'nde 6 saat mahsur kaldı!

        İstanbul'daki bir medikal firmasında teknisyen olarak çalışan Koray Turan, eşi ve 2 çocuğuyla Fethiye'nin Faralya Mahallesi'ne tatile geldi. Burada izlediği Kelebekler Vadisi'ne kayalıklardaki patikadan yürüyerek inmek isteyen Turan saat 12.00 sıralarında yola çıktı. 600 metre yüksekliğindeki sarp kayalıklardan inişe geçen Turan, vadiye 200 metre kala yolunu kaybetti. Kırmızı boyalarla işaretli patikadan çıkan Turan, 20 metrelik sarp bir kayadan indikten sonra ise daha fazla ilerleyemedi. Turan saat 13.30 sıralarında Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'nı arayarak mahsur kaldığını söyledi. Arazinin sarp oluşu nedeniyle bölgeye AKUT Fethiye ekibi sevk edildi.

        6 SAAT SONRA KURTARILDI

        Bölgeye ulaşan 7 kişilik AKUT ekibi 1 saatlik yürüyüşün ardından Turan'ın mahsur kaldığı kayalıkların üzerine ulaştı.

        AKUT ekipleri, Turan'ın çıkamadığı 50 metrelik uçurumun üzerine halatla iniş için istasyonu kurdu. Bunun ardından 2 AKUT gönüllüsü halatla Turan'ın yanına indi. Turan 6 saat mahsur kaldığı kayalıklardan kurtarıldı.

        ‘TAMAMEN BENİM HATAM'

        Yorgun olduğu gözlenen Turan, AKUT ekiplerinden ilk olarak su istedi. Mahsur kaldıktan sonra sabırla kurtarılmayı beklediğini anlatan Turan, "Herhangi bir yaralanmam yok. Bunu da biraz sabırlı olmama bağlıyorum. Aşağısı uçurum dikkat edilmezse yuvarlanıp gidilebilir. İşaretler ağaçların devrilmesiyle kaybolmuş. Tamamen benim hatam. Vadiyi ziyaret edecek diğer misafirlere tavsiyem, denizden tekneyle gelsinler" dedi.

        ‘9 KAZA VE MAHSUR KALMA OLAYINDA TÜRKLER VAR'

        Kelebekler Vadisi'ndeki şelale ve patikanın güvenlik önemlerinin arttırılması için Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde çalışmalar yürüttüklerini anlatan Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun da kaza ve mahsur kalmalarda dikkatsizliğin ön plana çıktığını kaydetti. Kelebekler Vadisi'nin eşit sayıda yerli ve yabancı tatilciyi ağırladığını vurgulayan Karaburun, yaşanan son 9 kazada uyarılara kulak asmayıp, yeterince güvenlik önlemi almayan Türk vatandaşlarının rol aldığına dikkati çekti.

        ‘YABANCI TURİST UYARILARI DİNLİYOR'

        Bu yıl Kelebekler Vadisi'nde hem kaybolma hem de yaralanma vakaları yaşandığını aktaran Karaburun, "Türk misafirlerimiz macerayı çok seviyor. Güvenlik açısından da pek dikkat etmiyoruz. Bir yabancı turist geldiği zaman daha dikkatli davranıyor. Verilen uyarıları dikkate alıyor. Ancak biz pek bunları dikkate almıyoruz. Bu yıl yaşanan olaylarda mahsur kalan ve yaralananların hepsi Türk'tü" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ