Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz için tören düzenlendi

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma açmak ve sivil vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için yol ulaşımını sağlayan güvenlik güçlerine önceki gün yapılan silahlı saldırı sonucu Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz'ı şehit olmuş, 4 asker ise yaralanmıştı.

        Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların yakalanmasına yönelik Hani ilçesinde bulunan Kurtuluş Dağı bölgesine kaçan örgüt mensupları taaruz helikopteriyle ateş altına alındı. Çıkan çatışmada 2 terör örgütü mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

        YARALI ASKERLER TÖRENE KATILDI

        Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca, Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan askerlere yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz için Diyarbakır'da tören düzenlendi. Saldırıda yaralanan ve Asker Hastanesinde tedavileri süren 4 askerden 3'ü de törene katıldı.

        Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen törende şehidin öz geçmişi okundu, dualar edildi.

        Şehit Korkmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'a uğurlandı.

        Yaralı askerleri komutanları teskin etti.

        TOPRAĞA VERİLDİ

        Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan jandarma uzman çavuş 23 yaşındaki Ökkeş Korkmaz'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin annesi Eşe ve babası Dursun Korkmaz oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı dökerken, en büyük ağabeyi Mehmet Korkmaz ise elini yumruk yapıp havaya kaldırarak "Bir Ökkeş şehit oldu, gerekirse çocuklarımı da veririm. Vatan sağ olsun. Ölmez, bitmez; Ökkeş de bitmez, Mehmet de bitmez" dedi.

        Törene, Vali Hüseyin Aksoy, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve bazı kurum müdürleri katıldı.AA

        İKİNCİ MAAŞINI ALMIŞTI

        Şehit Korkmaz’ın vatani görevinin ardından sözleşmeli olarak yaklaşık 3 ay önce göreve başladığı ve ikinci maaşını 2 hafta önce aldığı öğrenildi. Şehit Korkmaz ile Kahramanmaraş son 2 haftada 4’üncü şehidini verdi. Bu arada Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz’ı şehit eden ve 4 askeri yaralayan 2 terörist çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ