Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Artvin Hopa'da sular çekildi, Hopalılar şimdi çamur ve balçıkla mücadele ediyor

        Hopa'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Cirit, "Hopa'nın yüzde 80'ine su verildi. Yüzde 90'ında ise elektrik var. Sadece 6 köye elektrik verilemiyor. En geç yarın o köylere de elektrik vermiş olacağız. Hava nakil araçları ile ihtiyaç olan köylere kuru gıda ve su nakli yapıyoruz. Hopa'da sıcak yemek uygulaması başladı. Kızılay ekipleri 4 noktada sıcak yemek dağıtımı yapıyor" dedi.

        Kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarının da sürdüğünü ancak kayıplardan ümitlerini kestiklerini ifade eden Cirit, Hopa ve Arhavi'de sürdürülen hasar tespit çalışmaları ile ilgili şunları söyledi:

        "6 bina yıkıldı. 200'e yakın oturulamaz halde bina var. Hafta başında hasar tespit çalışmalarını tamamlayacağız. Şu an ulaşılamayan köyümüz kalmadı."

        YAĞIŞ BEKLENİYOR

        Bölgede yeniden yağış beklendiğini ifade eden Vali Kemal Cirit, "Bu akşam ve yarın bir yağış bekleniyor. Buralarda yağış mevsimine giriyoruz. Umuyoruz afete dönüşecek bir yağış almayız" dedi. Hopa Belediyesi de anons sisteminden vatandaşları bugün 14.00 - 19.00 saatleri arasında kuvvetli yağış beklendiği yönünde uyardı ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

        Öte yandan Vali Kemal Cirit, Hopa'da esnaf ziyaretlerinde bulundu, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

        TOPRAK ALTINDA CESET ARIYORLAR

        Artvin'in Hopa ilçesinde yaşanan sel ve heyelanlarda kaybolan 5 yaşındaki Taha Su, Melike Kakşi ile yeğeni 18 yaşındaki milli atlet Nejla Kakşi'yi arama çalışmaları günün ilk ışıkları ile birlikte yeniden başladı. Sugören Köyü'nde sel sularına kapılan Melike ve Nejla Kakşi iç Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK) su altı timleri dere boyunca, AFAD ekipleri ise karada arama çalışmasını sürdürüyor. AFAD ekipleri iş makinelerinin yardımı ile toprak ve balçık altında olabileceği düşünülen iki kişiye ait cesetleri arıyor. Büyük bir felaket yaşadıklarını anlatan kayıp iki kişinin akrabası Murat Aslantürk, "Kayıplarımızın bu bölgede olduğu sanılıyor. Ancak çamurdan dolayı zemine ulaşamadık, bekliyoruz" diye konuştu.

        HELİKOPTERLER GIDA VE SU TAŞIYOR

        Bu arada Hopa limanından kalkan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopterler karadan ulaşılamayan köylere su ve gıda maddesi taşıyor. Kızılay ekipleri de mahallelerde vatandaşlara su dağıtımına devam ediyor. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinden özel araçlarla gelen ekipler mahallelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ