Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Akdoğan'dan Bahçeli'ye: "Mr. No, Bay Hayır..."

        Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, seçim hükümetini değerlendirirken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. Bahçeli için 'Mr. No, Bay Hayır' benzetmesi yapan Akdoğan şöyle konuştu:

        "Her şeye yok diyen bir anlayış. Koalisyon zaten dört şart üzerine konuştuk, bu olmayacağı için bunun zemini yok koalisyonun kurulamayacağı anlaşılıyor dedi Sayın Bahçeli. O kapıyı kapattı. Seçim hükümeti olsun, birlikte seçime gidelim, azınlık hükümeti kurulsun, seçim kararı alınsın. Her şeye yok, yok, yok. Peki bu nasıl bir siyaset tarzıdır. 'Mr. no, bay hayır'. Her şeye hayır."

        "BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKTI VE BU OYUNU BOZDU"

        "Eğer bugün işte bir takım partinin milletvekilleri, hükümete girdiyse bunun siyasi vebali de MHP'ye aittir. Onların uzlaşmaz tavırları, her şeye 'yok' diyen tavırları sebebiyle bu noktaya gelinmiştir. Yani 'seçim önerisiyle gelirseniz biz hayır deriz.' Peki ne olacak? Onun sonucu bellidir. Hükümette kurulamıyor, Cumhurbaşkanı ülkeyi seçime götürecek ve seçim hükümeti kurulacak. Bunu siz biliyordunuz, bile bile Türkiye'yi bu noktaya getirdiniz. Allah'tan MHP'nin içinden sağduyulu, devlet adamı tavrını sergileyen bir milletvekili çıktı ve bu oyunu bozdu. Kendisine teşekkür ediyoruz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ