Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da PKK'nın saldırısında 13 yaşındaki Fırat Sımpil hayatını kaybetti

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK, baraj emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine görev dönüşü pusu kurdu. Askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu 13 yaşındaki Fırat Sımpil hayatını kaybetti, 1 belediye çalışanı ise yaralandı. Ölen çocuğun sebze almaya gittiği sırada bombanın patlatıldığı öğrenildi.

        "OĞLUM PARAMPARÇA OLMUŞTU"

        Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden çocuğun sebze almak için evden çıkan 13 yaşındakiFıratSımpil olduğu öğrenildi.

        Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi'nde PKK mensuplarınca önceden yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişinden kısa bir süre önce patlatılması sonucu 13 yaşındakiFıratSımpil'in hayatını kaybettiği belirlendi.

        FıratSımpil'in annesi KadriyeSımpil, evladını kaybetmekten dolayı duyduğu üzüntüyü gözyaşları içinde anlattı.

        Oğlunun 6. sınıf öğrencisi olduğunu, pazar çantasıyla manavdan sebze almak için evden çıktığını ifade edenSımpil, "Oğlum yola yerleştirilen patlayıcı sonucu öldü. Evimizin önüne mayın yerleştirenlere Allah hakkımızı bırakmasın. Oğlum paramparça olmuştu" dedi.

        "7 çocuğum var birini kaybettim. Allah bunu yapanların belasını versin" sözlerini kullananSımpil, acılarının büyük olduğunu ve sadece barış istediklerini belirtti.

        FıratSımpil'in babaannesi SamiyeSımpilde yola patlayıcı yerleştirerek, torunun ölümüne neden olanlardan davacı olduklarını, onları Allah'a havale ettiklerini kaydetti. (AA)

        BAKAN YILMAZ: TUZAKLARINA DÜŞMEDİK

        Diyarbakır'da bulunan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, 12 yaşındaki çocuğun öldürülmesini kınadı. Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret eden Yılmaz, terör örgütünün sivil halka verdiği zarara tepki gösterdi.

        Terör örgütünün sivil halkın yaşamını hiçe saydığının altını çizen Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Terörün çirkin yüzünü bir kez daha Silvan'da gördük. Vatandaşların yaşadığı mahallede bomba patlattı ve 12 yaşında bir çocuğumuz öldü. Terör örgütü mensupları yakın zamanda birçok yerde sivil halkın arasına silahla girip eylemler gerçekleştirip halkın zarar görmesine zemin hazırladı. Ama güvenlik güçlerimiz onların bu tuzağına düşmedi. Türkiye bütün siyasi kanalların açık olduğu ve demokratik siyaseti kapılarını sonuna kadar açık olduğu bir ülkedir. Böyle bir ülkede terör saldırıları yapanlar ve şiddete başvuranların hiçbir iyi niyet taşımadıklarını ve bu halkın hiçbir şekilde faydasını gözetmedikleri çok açık ortadadır. Yapılan bu eylemlerde yörede yaşayan vatandaşlar zarar görüyor. Buradaki insanlar ölüyor ve yaralanıyor. Bölgenin huzurunu kaçırdıkları gibi kalkınmasını engelliyorlar" diye konuştu.

        VALİLİK: GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

        Saldırıya ilişkin Diyarbakır Valiliği'nden şu açıklama yapıldı:

        "Sabah saat 10.00 sularında, Diyarbakır Silvan ilçesinde Baraj Bölgesinin emniyetini sağlayan jandarmaların Ferudun Mahallesi'nden ilçeye girdikten sonra, bölücü terör örgütü mensuplarınca taşların arasına yerleştirilen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişinden sonra ilçe merkezinde infilak ettirilmesi sonucunda, fırına ekmek almaya gitmekte olduğu öğrenilen 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Olayın faillerinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ