Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da polis aracına saldırı: 2 polis şehit

        Ahmet YUKUŞ-Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde trafik polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan polis memuru İlker Narin de yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırıda şehit sayısı 2'ye yükseldi. Şehit olan diğer polis memurunun iseAhmet Gılıç olduğu belirlenmişti.

        ŞEHİT POLİS MEMURU AHMET GILIÇ

        Terör saldırısında şehit olan trafik polisi Ahmet Gılıç.

        ARACI TERK EDİP KAÇTILAR

        Görgü tanıklarının ifadesine göre beyaz renkli bir araçtan inen beyaz şapkalı bir kişinin ateş açtığı belirtildi. Saldırının ardından Peyas Mahallesi'ne kaçan bölücü terör örgütü mensupları mahalle arasında, saldırıyı gerçekleştirdikleri araç ve 1 kaleşnikof marka uzun namlulu silahı bırakarak olay yerinden kaçtı. Saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

        Terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik kentin giriş-çıkışları kontrol altına alındı.

        UYDU

        24 Temmuz'da Diyarbakır Yenişehir'de kaza ihbarına giden trafik polisi Tansu Aydın, sokak ortasında terör örgütü mensuplarınca şehit edilmiş, 1 polis memuru ise yaralanmıştı.

        PKK BOMBASI 12 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ

        Bugün Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK, baraj emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine görev dönüşü pusu kurdu. Askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu 12 yaşındaki Mehmet Emin Simpil hayatını kaybetmiş, 1 belediye çalışanı ise yaralanmıştı. Ölen çocuğun fırına ekmek almaya gittiği sırada bombanın patlatıldığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ