Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Pazar trafiğine aman dikkat!

        Yusuf DOĞAN-Ferhat ERDOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul'da okulların açılmasının yaklaşmasıyla birlikte birçok yerde köprü, viyadük, yol bakım ve asfaltlama çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar işe gidiş ve çıkış saatlerinde yoğunluğu artırırken, özellikle Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde trafik sıkışıklığı gece yarısına kadar devam ediyor. Haliç Köprüsü ana yolu Edirnekapı-Mecidiyeköy yönünün araç trafiğine kapatılmasıyla cumartesi trafiği adeta kilitlendi. TEM’e yönelen sürücüler de trafikte kaldı. Sabah saatinde Eminönü’nden Taksim’e ulaşmak 2 saati buldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü ve yarın sabah 06.00’ya kadar sürecek çalışmalar boyunca metrobüs trafiği ana köprüden sağlanmaya başlandı. Araç trafiği de yan köprüye aktarıldı.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yoğunluğun yüzde 65’e ulaştığını belirtti.

        ASFALT SERİLECEK

        akım ve onarım çalışmaları kapsamında ilk etapta yolda tıraşlama yapılacak. Sonrasında yola 4 santimetre stone mastik asfalt serilecek. İBB Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar, yarın sabah saat 06.00’da sona erecek.

        ‘SABIR BEKLİYORUZ’

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarfik Danışmanı ve Trafik uzmanı Mustafa ılıcalı, “Yolların belli kısımları belli bir müddet sonra aşınıyor, onları yenilenip konforlu bir sürüş sağlanabilmesi için zorunlu olan bu işlemlerin mecburen yapılması gerekiyor. Vatandaşlardan sabırlı olmalarını bekliyoruz”’ dedi.

        15 DAKİKALIK YOL 1.5 SAATE ÇIKTI

        Cuma gecesi yaşanan trafik çilesine yakalanan bir sürücünün anlatımları ise şöyle: “Gece 00.30’da Taksim’deki işyerimden çıkıp Maslak’a doğru taksiye bindim. Harbiye-Osmanbey arasındaki birkaç yüz metrelik yolu yarım saatte aldıktan sonra trafiğin nedeni ortaya çıktı. Osmanbey’de otobüs durağının önüne travestiler lüks araçlarını park etmişti. şişli Camii önünde yine trafiğe saplandık. Korna gürültüsü eşliğinde vardığımız Mecidiyeköy’deki sorun ise Ortaklar Caddesi’nin kapatılması ve metro inşaatıydı. 3. sürpriz viyadük altında bizi karşıladı. Yağmur suyu kanalı yapıldığı için tek şerit kapanmıştı. Esentepe çıkışında ise yol temizliği yapan belediye aracı vardı. Maslak’ta da bir şeridi kapatıp viyadüğün altını yıkayan araç, her şeye tuz biber ekti. 10-15 dakikalık yol, tam 1.5 saat sürdü.”

        30 AĞUSTOS'TA KAPALI YOLLAR

        Yol bakım ve onarım çalışmalarına ek olarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi geçit töreni nedeniyle bazı yolların kapatılacak olmasının da pazar trafiğini etkileyeceği belirtildi. Kutlamalar nedeniyle trafiğe kapatılacak yollar.

        * Topkule ve Mahmutbey Köprüsü

        * MahmutbeyAksaray arası (0-3 Yolu)

        * Mahmutbey Yolu ve Topkule arası

        * Mahmutbey Köprüsü Habibler Yolu (Sultançiftliği Kavşağı arasında kalan yol)

        * Topkapı-Edirnekapı Kavşağı ve Vatan Caddesi kesişim noktası

        * Millet Caddesi’nden Vatan Caddesi’ne çıkan bağlantı yolları

        * Oğuzhan Caddesi

        * Vatan Caddesi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ