Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Seyyar tuvaletlerin şaşırtan yolculuğu

        Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, Opet'in üç aylık bülteni ''Opet Kilometre'' dergisinde yer alan yazısında, Çanakkale Alçıtepe köyüne koydukları seyyar bir tuvaletin burada başlayan ve Elazığ Harput'tan sonra Ankara'da noktalanan trajikomik öyküsünü anlattı.

        Öztürk, Çanakkale Gelibolu Yarımadasında başlatılan tarihe saygı projesi

        kapsamında gerekli müracaatlar ve bölgede yapılan incelemelerin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığından onay alınarak tarihi dokuya zarar vermeksizin köylerde eğitim ve fiziki güzelleştirme çalışmalarının

        başlatıldığını kaydetti.

        EN BÜYÜK SORUN WC

        Öztürk, yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği bölgenin en

        büyük sorunlarından biri olan tuvalet sorununu gidermek amacıyla köylere seyyar tuvaletler konulduğunu aktararak, bu doğrultuda Alçıtepe'ye de seyyar bir tuvalet kurduklarını ifade etti.

        Sözü edilen tuvaletin, bu yerin yakınında bulunan ücretli tuvaletin sahibinin, kendi iş yerinin eskisi kadar kullanılmayacağını düşünüp halkı kışkırtması sonucu kaldırıldığını anlatan Öztürk, ertesi gün 17 kadın ve 18 erkek kabini olan konteyner tuvaletlerin TIR'a yüklenip Kilitbahir'e gönderildiğini, bu köyde gösterilen en uygun yere konulan seyyar tuvaletlerin üzerine ''geçici olarak konulmuştur'' ibaresinin yazıldığını belirtti.

        KAMPANYA AÇTI

        Öztürk, ancak muhtarın gösterdiği yerin SİT alanı olması nedeniyle seyyar tuvaletin buradan da kaldırılmasının istendiğini kaydetti.

        ''Temiz tuvalet kampanyası'' kapsamında şirkete gelen tuvalet taleplerinin yeniden değerlendirildiğini anlatan Öztürk, yazısında şöyle dedi:

        ''Bizim meşhur tuvalet, bu kez de Elazığ'dan gelen bir talep üzerine yeniden TIR'a yüklenerek Elazığ Harput'a gönderildi. Elazığ Harput Doğal Varlıkları Koruma Kurulu Genel Sekreterliğinin yazılı talebi ile ihtiyaca binaen gönderilen WC, Harput'ta gösterilen yere konuldu. Yazılı talepte imzası bulunan ve aynı zamanda kurul üyelerinden de olan Vedat Bey, teşekkür etmek için aradığında yaptığımız işe övgüler yağdırıp bize bir plaket vermek istediklerini bile söylerken, işlemlerin tamamlanması için Elazığ'a giden mimarımızdan bir telefon geldi. (Tuvaletler Elazığ'da sıkıntı çekiyor, Koruma Kurulu izinleri alınamıyor.) Artık şaşkınlığımız son boyutlara vardı. Değil böylesine modern bir tuvalet, derme çatma WC bulunamayan ülkemizde 10 metre kare yer bulamıyoruz.''

        ''TRAJİKOMİK ÖYKÜ ÇEKİMLE BELGELENECEK''

        Nurten Öztürk, bunun ardından seyyar tuvalet için Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir yetkili ile görüştüğünü belirterek, yetkililerin bundan çok memnun olduklarını dile getirdiklerini ve sevkıyat yaptıkları Lübnan ve Afganistan'a bile gönderebileceklerini ilettiklerini ifade etti.

        Bu cevap üzerine tuvaletler için yine 3 TIR tutulduğunu ve 35 gözlü modern tuvaletin Ankara'ya gönderildiğini kaydeden Öztürk, yazısını şöyle tamamladı:

        ''Şimdi 4. Kolordu Komutanlığı Eşref Akıncı Kışlasında. Şükürler olsun! Bu arada bir tuvaletin trajikomik öyküsünü belgelesinler diye bir çekim ekibini de Harput'a gönderiyorum. Görüntüleri izlerken gözyaşlarımı tutamıyorum. Halk isyan ediyor. Muhtar ağlamaklı adeta yalvarıyor, (çok ihtiyaç var, kaldırmayın) diye... Öğrenciler (yazık değil mi ağabeyler? İhtiyaç olan bir şeyi götürüyorsunuz. Harput'a acımıyorsanız şu TIR'ın yakıt parasına da mı acımıyorsunuz?) diyerek bizim söylemediklerimizi dile getiriyorlar. Ne denebilir ki? Bu manzaralardan utanacak olan biz değiliz sanırım.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ