Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit polis Gılıç kuzeniyle telefonda kelime-i şahadet getirip şehit oldu

        Öte yandan ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan polis memurlarının Ahmet Gılıç ve İlker Narin olduğu öğrenildi.

        Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan trafik polisi 38 yaşındaki Ahmet Gılıç'ın İzmir'in Bergama İlçesi'nde baba ocağına ateş düştü. Şehidin olay sırasında teytezinin oğluyla telefonda konuştuğu, açık telefondan kelime-i şehadet getirdiğinin duyulduğu öğrenildi.

        Kayapınar İlçesi'ndeki Dicle Kent Bulvarı, Medya Kavşağı bölgesinde, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın şehirde bulunması dolayısıyla trafik denetimi yapan polis ekiplerine bugün saat 13.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 12 yıllık trafik polisi, Ahmet Gılıç, meslektaşı İlker Narin ile şehit oldu. Evli, bir çocuk babası Gılıç'ın şehit olduğu haberi ile memleketi Bergama'nın Karahıdırlı Mahallesi'ndeki annesi Ümmühan Gılıç (72), ablaları Fatma Bozdağ (50), Züleyha Bayındır (42), Hacer Kızıltaş (46), Emine Gılıç (46) , kardeşi Mehmet Ali Gılıç (34), ağabeyi Musa Gılıç (52) ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Ümmühan Gılıç, evin girişine asılan Türk Bayrağı'nın kaldırılmasını isteyip, "Bayrakta oğlumu görüyorum. Kaldırın bunu" diyerek, sinir krizi geçirdi. Bunun üzerine bayrak kaldırılıp, sokağın girişine asıldı.

        "ŞEHADET GETİRİP, ŞEHİT OLMUŞ"

        Teyzesinin oğlu İbrahim İşlek (41), Gılıç ile şehit olmasından kısa bir süre önce telefonda konuştuklarını belirtip, "Ahmet, bana telefon etti. Ancak, hasta babamla uğraştığım için telefona cevap veremedim. 5 dakika kadar sonra ben kendisini aradım. Kendisinin iyi olduğunu belirtip, babamın sağlığını sordu. Babamın durumu hakkında bilgi verdim. Neler yaptığını sorduğumda, 'Diyarbakır'da görevdeyim. Buralar biraz daha iyi ama tehlikenin nereden, nasıl geleceği belli değil' dedi. Bu sırada ses kesilip, telefon yere düşer gibi oldu. Bu sırada Ahmet'in kelime-i şehadet getirdiğini duydum. Bu sırada telefon kapandı. Tekrar defalarca telefonu aradım. Ancak, cevap veren olmadı" dedi.

        EŞİ DE DİYARBAKIR'DA GÖREV YAPIYOR

        Şehidin eşi Akile Gılıç'ın Diyarbakır'daki bir sağlık kuruluşunda bir yıldır çalıştığı, tek çocukları 13 yaşındaki Ece Gılıç'ın ise Bergama'da anneannesinin yanında kaldığı, acı haberi alınca Diyarbakır'a gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

        ŞEHİT POLİS AHMET GILIÇ

        BABASI ÜNİFORMA İLE GÖRÜNCE DAYANAMAYIP ÖLMÜŞ

        Şehit polisin babası Halil İbrahim Gılıç'ın, 2001 yılında Balıkesir Polis Okulu'na kayıt yaptırdıktan iki ay sonra bayram tatiline gelen oğlunu üniformayla görünce heyecanlanıp, kalp krizinden yaşamını yitirdiği öğrenildi.

        Şehit polisin yarın Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gönderilecek cenazesinin, ikindide Bergama Yeni Cami'ye getirileceği buradaki törenin ardından Karahıdırlı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.(AA)

        ŞEHİT POLİS YILMAZ DİKMEN

        YARALI ARKADAŞLARINA YARDIMA GİDERKEN ŞEHİT OLDU

        Şırnak'ın Silopi İlçesi Barbaros Mahallesi'nde PKK'lıların polis aracına saldırısında şehit olan polis Yılmaz Dikmen'in, saldırıdan sonra yaralı arkadaşlarına yardıma giderken PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahla vurulduğu ortaya çıktı.

        Zırhlı polis aracına ilk anda yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla infilak ettirilmesiyle gerçekleştirildiği sanılan saldırının, roketatarla yapıldığı belirlendi. Saldırıda araçta bulunan 4 polis memuru yaralandı. Olay üzerine yaralı arkadaşlarına yardıma giden polis memuru 46 yaşındaki Yılmaz Dikmen, PKK'lıların uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu şehit oldu. Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen şehit polis Yılmaz Dikmen için yarın Şırnak'ta tören düzenlenecek, ardından cenaze toprağa verilmek üzere memleketine gönderilecek.

        PKK'lıların roketatarlı saldırı düzenlendiği zırhlı araçta yaralanan 4 polis memurunun hastanede tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

        KIRIKKALE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

        ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcıyı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu şehit olan 42 yaşındaki Yılmaz Dikmen'in Kırıkkale'de oturan baba ocağına ateş düştü. Akşam saatlerinde gelen acı haberle birlikte baba Hüseyin ve anne Cennet Dikmen sinir krizi geçirmeleri sonrası hastaneye kaldırıldı.

        Kırıkkale’nin Şehit Gazi Gürsoy sokağında oturan Dikmen ailesinin evine acı haber geldikten sonra bir anda feryatlar yükseldi. Baba Hüseyin ve anne Cennet Dikmen acı haberle birlikte sinir krizi geçirdi. Acılı aile, görevlilerle birlikte gelen ambulansla hemen hastaneye kaldırıldı. Bu arada Kırıkkale Belediyesi Dikmen ailesinin evinin etrafını bayraklarda donattı. Haberi alan yakınları da şehit ailesinin evine akın etti. MKE Kurumu Çelik Fabrikası'ndan emekli olan üç çocuk babası Hüseyin Dikmen, hastanedeki teravisinin ardından evine getirilirken yakınları güçlükle teskin etti. Gözyaşlarına boğulan baba Dikmen “Kurban olurum oğlum. Eşhedüenna Muhammeden Resurullah beni de al Allah’ım yavrum gitti. Tek olumdu, çok seviyordum. Allah'ım sevmiş ki aldı yavrumu” diyerek feryat etti. Şehit Yılmaz Dikmen'in kız kardeşi Meltem'in babasına sarılarak ağlaması, taziyeye gelenleri de gözyaşlarına boğdu. Dikmen ailesinin evinde her geçen gün artan kalabalık ile birlikte evden gelen feryatlar, herkesi ağlattı.

        ŞEHİT POLİS 1 AY ÖNCE YARALANIP HAVA DEĞİŞİMİNE GİTMİŞTİ

        Silopi ilçesinde şehit dolan Kırıkkaleli polis memuru Yılmaz Dikmen'in 1 ay önce yine Silopi ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda yaralandığı ve tedavi için memleketine gittiği öğrenildi. Şehit Dikmen'in iyileştikten sonra kısa süre önce yine görev yeri olan Silopi'ye gittiği belirtildi. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ