Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tuğrul Türkeş, Yalçın Topçu ve HDP’li bakanlar da kortejde

        GAZETE HABERTÜRK

        Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun oluşturduğu geçici seçim hükümetinde yer alan bakanlar, dün ilk kez 30 Ağustos törenleri için Anıtkabir’i ziyaret etti.

        Yeni kabine üyeleri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki devlet erkânında 7 eksikle yer aldı. Ankara dışında bulunan 7 bakan törene katılmazken Başbakan Yardımcısı MHP’li Tuğrul Türkeş, eski BBP Genel Başkanı olan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, HDP’li AB Bakanı Ali Haydar Konca ve HDP’li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, kortejle Atatürk’ün mozolesine çıktı. Anıtkabir’e kırmızı yerine siyah plakalı makam araçlarıyla giden HDP’li bakanlar, tören boyunca yan yana yürüdü.

        KÜLLİYE’YE GİTMEDİLER

        Anıtkabir’deki törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçen Erdoğan, başkomutan sıfatıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarını kabul etti. Kabule, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli katılmadı. Anıtkabir’deki törene katılan Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitmedi. Bu isimler resepsiyona da katılmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ