Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Edirne’den Ağrı’ya 93’üncü yıl kutlandı

        30 Ağustos Zaferi’nin 93. yıldönümü, Edirne’den Kars’a ülkenin dört bir yanında ve KKTC’de düzenlenen törenlerle kutlandı. Terör saldırıları ve şehitler nedeniyle kutlamalar buruk geçti.

        DİYARBAKIR: Belediyeyi temsilen kimsenin katılmadığı resmi törenlerde yoğun güvenlik önlemi alınırken, törenin güvenliğini sağlayan polislerin çelik yelekli olması dikkat çekti. Törende tank, top, Stinger ve hava savunma füze rampaları gibi ağır silahlar büyük ilgi gördü. Bu yıl ilk kez Fırtına obüsleri ve jandarmanın kullandığı TOMA da geçit töreninde yer aldı.

        ANTALYA: Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, eski başkan CHP Milletvekili Mustafa Akaydın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tokalaşmadı. Antalya ve birçok ilde CHP’liler alternatif programla Atatürk anıtına çelenk koydu.

        İZMİR: Cumhuriyet Meydanı’nda, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “En büyük asker bizim asker”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları, kadınların gözyaşları arasında atıldı.

        EDİRNE: “Akan kan bayrak için” ve “Vatan sana canım feda” sloganlarıyla vatandaşlar yürüyüş düzenledi.

        KİLİS: Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk konulması sırasında, 2 polisten biri döndükten sonra iddiaya göre gecikmeli olarak selam verdi. Emniyet Müdürü Candemir Özdemir’in talimatıyla yanlış selam veren polise, 40 dakika boyunca meydanda selam ve çelenk sunumu tekrarı yaptırıldı.

        Ahmet YUKUŞ - Mehmet KAYAHAN - İsmet ACAR - Lokman HAPPANİ - Ali Arda PERK - Erdoğan CANKUŞ / HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ