Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da AK Parti eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca öldürüldü

        Ahmet YUKUŞ/HABERTÜRK

        Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Dağkapı semtinde bulunan eczanesinden çıkan AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları BaşkanıYunus Koca, arabasına bindiği sırada kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Vücuduna kurşun isabet eden Koca, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

        Diyarbakır Asayiş Büro ekipleri cinayet ile ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Saldırganın yakalanmasına yönelik çevrede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Cinayetin alacak verecek yüzünden olduğu ileri sürülürken, polis kanlı olayın siyasi bağlantısı olabileceğini de değerlendiriyor.

        Öte yandan Anadolu Ajansı'nın haberine göre, güvenlik güçlerince olayın ardından kaçan kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Polis, olayın terör saldırısı olup olmadığını araştırıyor.

        YUNUS KOCA, KALDIRILDIĞI HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

        KOCA ÇERMİK'TE TOPRAĞA VERİLDİ (AA)

        Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları BaşkanıYunusKoca, Çermik'te toprağa verildi.

        Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde yapılan otopsinin ardındanKoca'nın cenazesi defnedilmek üzere Çermik ilçesi Şeyhanlı Mahallesindeki camiye getirildi.

        Burada kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınanKoca'nın naaşı, salavatlar ve tekbirler eşliğinde mezarlığa taşındı.

        Cenazenin toprağa verilişi sırasındaKoca'nın son kez yüzünü görmek isteyen bir yakını "şehidim peygambere selam söyle", "açın yüzünü cenneti görelim" diye seslendi.

        Koca'nın cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybedenYunusKoca'nın ailesine taziyelerini iletti.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, merhumun babası AbdülkadirKoca'yı telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, olaydan derin üzüntü duyduğu, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve metanet dilediği kaydedildi.

        Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır eski İl Gençlik Kolları BaşkanıYunusKoca, kendisine ait eczaneye gittiği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

        BAŞBAKAN DAVUTOĞLU BABASINI ARADI ARADI

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir saldırı sonucu hayatını kaybeden eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları BaşkanıYunusKoca'nın babası AldülkadirKoca'ya taziye dileklerini iletti.

        Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Davutoğlu,YunusKoca'nın babası AbdülkadirKocaile telefonda görüştü. Davutoğlu,Koca'ya taziye dileklerini iletti.

        SON MESAJI "YUHH BİZE BEE...!" OLMUŞTU

        Koca, son olarak Twitter hesabında şu paylaşımı yapmıştı:

        "Bu kadar Kürd'ün, Arab'ın, Zaza'nın, Ermeni'nin, Çerkez'in, Süryani'nin olduğu bir ülkede milliyetçilik üzerinden siyaset yapmak ahmaklıktır. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı günler. Bir tarafta teknesi batıp kıyılara vuran çocuk yaşta mülteci bedenleri. Bir tarafta bombalarla parçalanmış çocuk bedenleri Yuhh bize bee.!"

        Diyarbakır Valiliği, eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın öldürülmesine ilişkin, olayın terör ve siyasi yönünün olup olmadığı konusunun araştırıldığını bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ