Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Poyraz bebeğin babası nakil için 20 kilo verdi

        Ferhat ERDOĞAN / HABERTÜRK

        Baba Servet Ergün, karaciğerdeki yağlanmanın önüne geçmek için 4 ayda yaklaşık 20 kilo verdiğini açıkladı. Antalya’da Servet-Zeliha Ergün çiftinin bebekleri Poyraz’a, doğumdan 3 gün sonra dünyada yaklaşık 200 bebekte görülen ‘mavi ışık hastalığı’ teşhisi konulmuştu.

        Hastalığı nedeniyle sürekli ışık tedavisi görmesi gereken Poyraz bebek yer olmadığı gerekçesiyle hastanelere kabul edilmeyince babası, sanayide 550 liraya fototerapi cihazı yaptırmıştı. Evde tedavi edilmeye çalışılan Poyraz bebek, Habertürk’ün manşetten duyurması üzerine hastaneye yatırılmış, ardından birçok gönüllü, karaciğerinin bir kısmını vermek istemişti. 25 vericinin hiçbirinin uygun olmadığı ortaya çıkınca kilodan dolayı karaciğer yağlanması olan baba zayıflamak için çalışmalara başlamıştı.

        Şu an 10 aylık olan minik Poyraz, karaciğer naklinin yapılması için gerekli olan kiloya ulaşınca aile soluğu İstanbul Şişli’de özel bir hastanede aldı. Ergün, oturduğu evin pencere ve kapılarının kırık olduğunu ve bu yüzden minik Poyraz’ın enfeksiyon kapmasından korktuğunu söyleyerek ‘‘Bu konuda da devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ