Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Devlet Bahçeli: Bu soruyu yok farz ediyorum

        MHP'de milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başladı. Genel Başkan Bahçeli de ilk gün genel merkezde adaylık başvurusunun ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

        "SONU HAYIRLI OLMAYACAK"

        Bahçeli, "Koza İpek Holding'de arama başlatılmasına" ilişkin soruya, "Uzun zamandan beri Türkiye'de basın üzerinde çok büyük baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük bir tedirginlik yaratacak davranışlar sergilenmektedir. Bunlardan bir kötü örnek, bugün gerçekleşmiş oluyor. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır" karşılığını verdi.

        "BU SORUYU YOK FARZ EDİYORUM"

        Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in "Beni MHP'den atamazlar" şeklindeki açıklamalarının hatırlatılarak değerlendirmesi sorulunca "Bu soruyu yok farz ediyorum. Böyle sorulara da gerek yok artık. Recep Tayyip Erdoğan'a hayırlı uğurlu olsun" dedi.

        MHP'nin miting programının nasıl olacağına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Bahçeli, milletvekilli aday adaylığı başvurularının bugün başladığını hatırlattı. Bahçeli, "Geriye kalan 59 günümüz var. Arkadaşlarımız hem seçim beyannamelerinin güncelleştirilmesi hem de seçim faaliyetlerinin planlanması açısından çalışmalarını sürdürüyorlar. Zannediyorum ayın 7'sinde her şey belli olmuş olacak" diye konuştu.

        "KABİNESİNDEKİ KARARLAR DA GEÇİCİ OLACAK"

        Bahçeli, seçim hükümetinin bugün ilk toplantısını yapacağının anımsatılması üzerine de "Bu, geçici bir hükümet. Kabinesindeki kararlar da geçici olacaktır" görüşünü kaydetti.

        MHP ADAYLARDAN ÜCRET ALMAYACAK

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) alınan karar çerçevesinde milletvekilliği adaylığı için başvurular 6 Eylül'e kadar sürecek. Seçimin yenilenmesi nedeniyle başvuru yapacak adaylardan ücret alınmayacak.

        Seçim takviminin sıkışık olması nedeniyle MHP, milletvekili adaylarını merkez yoklamasıyla tespit ederek YSK'ya bildirecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ