Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Geçici Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

        HABERTÜRK.COM

        Geçici Bakanlar Kurulu ilk kez toplandı.63. Hükümet üyeleri, göreve başlaması dolayısıyla Anıtkabir'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Geçici Bakanlar Kurulu'nun ilk toplantısına geçti.

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet SözcüsüNumanKurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Geçici Bakanlar Kurulu'nun ilk toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

        Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısının 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde toplandığını belirterek "Buradan bir barış çağrısı yapmayı zorunluluk olarak hissediyorum. Barış Günü vesilesiyle silahların susturulmasını ve gömülmesini diliyorum" dedi.

        ToplantıdaBağ-Kur'luların, SSK, işçi ve tarım emeklilerinin ve 4/C'lilerin alacakları maaşları, ücretleri bayramdan önce 17 ve 23'ü arasındaki süre içerisinde ödeneceğinin kararlaştırılıdığını belirten Kurtulmuş, "23 Eylül Çarşamba günü saat 00.00'dan, 28 Eylül Pazartesi günü saat 07.00'ye kadar bütün otoyolların, boğaz köprülerinin bayram süresince ücretsiz olacak" diye konuştu.

        Kurtulmuş'un açıklamaları şöye;

        Bir koalisyon kurulmuş değildir, anayasal zorunluluk çerçevesinde Genel Başkan’ımız milletvekili olarak görevlendirilmiş ve o da anayasal zorunluluğun gereği olarak ilgili arkadaşlara bireysel olarak teklifte bulunmuştur. Bu teklifi kabul ederek hükümette yer alanlar da bireysel sorumlulukları çerçevesinde bu hükümette yer almaktadırlar.

        Bu hükümet, farklı toplumsal kesimlerden gelen insanları temsil edebilmesidir. Temsil yeteneği geniş ve güçlüdür. Bütün bakan arkadaşlarımız eşit haklara ve eşit sorumluluklara sahiptir. Uyum içerisinde, üzerine düşen zorunluluğun gereğini yerine getirecek hükümet, görevlerini istisnasız sürdürecektir.

        Bu ülkeyi seçimlere götürmek bu hükümetin görevidir. Demokratik bütün kurum ve kuruluşları işleterek Türkiye’yi güvenlik içinde seçimlere götürmekle yükümlüdür.

        20 Temmuz’da Suruç’ta başlayan ve süren süreçte terörün olabildiğince artmış olması hepimizi derinden yaralıyor. Buradan bir barış çağrısı yapmayı zorunluluk olarak hissediyorum. Barış Günü vesilesiyle silahların susturulmasını ve gömülmesini diliyorum.

        "37 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK"

        Eylül ayı içerisinde 37 bin yeni öğretmen ataması yapılacak ve ihtiyaç duyulan alanlarda genç öğretmen arkadaşlarımız görevlerine başlayacaklardır. Dershaneler meselesi… Bugün itibariyle dershane adı altında bir faaliyet olmayacak. Ama bundan sonra isteyen dershanelerin özel okula dönüşmesiyle ilgili de kapı açık bırakılacaktır. Türkiye’de dershane meselesini zorunlu hale getirien eğitim sisteminin yapısıdır. Bu çerçevede kimseyi mağdur etmeksizin, dershane sahipleri öğrencileri ve velileri mağdur etmeden dönüşümün gerçekleştirilmesi için gerekli uygulamalar yapıldı.

        2415 dershane dönüşüm programına müracaat etti. 1401 tanesi de özel okul ruhsatı aldılar. Yine milli eğitim bakanlığıyla ilgili olarak konuşmalarımız arasında, mesleki eğitimle ilgili olarak kapsamlı bir çalışma yapılacak, bu çalışmaya bilim sanayi bakanlığımız, odalar birliği gibi kuruluşları da katarak bir rapor hazırlanacak ve mesleki eğitimin niteliğinin artırılması konusunda, adım atılacaktır.

        Bundan sonra isteyen hayırseverlerimizin derslik yapabilmesi, herkesin bir okul yapmaya gücü yetmez ama belli oranlarda okullara katkıda bulunacak olan insanların isimlerinin, annelerinin, babalarının isimlerinin bu okullara verilmesi hatta maalesef son zamanlarda artan terör dolayısıyla şehirlerimize gelen şehitlerimizin anısına yapılacak olan yeni okullarda şehitlerimizin adının bu okullara verilmesi perspektifini hep beraber, Bakanlar Kurulu olarak benimsemiş buluyoruz.

        "BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ OLACAK"

        Kurban Bayramı tatili öncesinde Bağ-Kur'luların, SSK, işçi ve tarım emeklilerinin ve 4/C'lilerin alacakları maaşları, ücretleri bayramdan önce 17 ve 23'ü arasındaki süre içerisinde bu ödemeler de yapılacak ve böylece Kurban Bayramı'na Bağ-Kur'lu, SSK'lı ve emeklilerinin rahat bir şekilde girmelerini temin edecek adımlar atılacaktır

        23 Eylül Çarşamba günü saat 00.00'dan, 28 Eylül Pazartesi günü saat 07.00'ye kadar bütün otoyolların, boğaz köprülerinin bayram süresince ücretsiz olması ayrıca belediyeler tarafından toplu taşım araçlarının ücretsiz ya da indirimli olarak kullanılmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararnamesini de bugün imzalamış olduk.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ