Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mustafa Destici: Allah'ın izniyle BBP güçlü bir grupla Meclis'e girecek

        BBP İstanbul İl Başkanı Fikret Daş, parti binasında düzenlenen törenle görevini BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Mican'a devretti.

        Törende konuşan BBP Genel Başkanı Destici, Meclis'teki siyasi partilerin Türkiye'nin meselelerini çözemeyeceklerinin çok açık bir şekilde ortaya çıktığını savundu.

        Meclis'teki partilerin tamamına milletin 1 Kasım'da büyük bir ders vereceğine inandığını kaydeden Destici, "Millet dersin küçüğünü 7 Haziran'da verdi, büyüğünü 1 Kasım'da verecek. Bu dersten Meclis'tekilerin tamamı nasibini alacak ve Allah'ın izniyle BBP güçlü bir grupla Meclis'e girecek. Ben buna yürekten inanıyorum" dedi.

        "YELPAZENİN SAĞINDAKİ PARTİLERLE KONUŞABİLİRİZ"

        "Partiniz, 1 Kasım seçimlerinde ittifak yapacak mı?" sorusuna karşılık Destici, seçime girmeye hak kazanmış 5-6 siyasi partinin kendilerine başvurarak, BBP amblemi altında seçime girebileceklerini ifade ettiğini aktardı.

        Destici, şöyle devam etti:

        "Arkadaşlarımız onlarla görüşmelerini sürdürüyor ama neticelenmiş bir karar, bizim tarafımızdan verilmiş bir karar yok. Diğer taraftan Meclis'teki siyasi partilerle bir ittifak görüşmesi kastediliyorsa, yelpazenin sağında olan siyasi partilerle ülkemizin ve milletimizin hayrına sonuçlar tecelli edeceğini görürsek bunu konuşuruz, istişare ederiz ama bugüne kadar bu anlamda bize yapılmış bir teklif, kimseyle yaptığımız bir görüşme yok. Dolayısıyla olmayan bir şey üzerinde konuşmayı doğru bulmuyorum."

        KOZA İPEK HOLDİNG'E YÖNELİK OPERASYON

        Koza İpek Holding'teki aramaların hatırlatılması üzerine ise Destici, hiç kimseye zulüm yapılmasını istemediklerini kaydederek, şöyle dedi:

        "Ülkemizin en çok birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyaç duyduğu dönemde, artık bu davranışların, bu operasyonların, biz milletimiz adına, ülkemiz adına, Türk-İslam coğrafyası adına son bulmasını istiyoruz. Ülkemizin bunu kaldırabilecek bir konumu yok. Yani istihdama, üretime, imalata ihtiyaç duyduğunuz bir dönemde üretim yapan, istihdam eden gruplara karşı sırf siyaseten sizi desteklemedikleri için ya da size muhalif oldukları için baskınlar gerçekleştiriyorsunuz. Kamuoyundaki algı bu. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Herkesin bundan uzak durması lazım. Bizim şu anda kavgaya değil, barışa, huzura, birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Hep birlikte dönelim, el ele gönül gönüle şu bölücüleri, hain PKK'yı bir sona erdirelim. Bakın ülkemizin bir bölümünde yangın var. Her gün polislerimiz, askerlerimiz şehit ediliyor. Bu baskınların oraya yöneltilmesi lazım, onlara aman verilmemesi lazım."

        Destici, Daş'a bugüne kadarki çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederken, Mican'a da yeni görevinde başarılar diledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ