Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yarbay Mehmet Alkan'a soruşturma açıldı mı? Selami Altınok: İki günlük bakana çok zor soru soruyorsunuz

        GAZETE HABERTÜRK-ANKARA

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılmadığı resepsiyona CHP, MHP ve HDP liderleri de ilgi göstermedi.

        Sönük geçen resepsiyonda ordunun komuta kademesi de yer almadı. Resepsiyona katılan İçişleri Bakanı Selami Altınok, “Terörle mücadele konusunda kararlılıkla gideceğiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve milletine karşı olan başkaldırıya müsaade etmeyeceğiz, gerektiğinde de kafalarını ezeceğiz” dedi.

        ŞEHİT YÜZBAŞI ALİ ALKAN'IN YARBAY AĞABEYİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI MI?

        Altınok, gazetecilerin Yarbay Mehmet Alkan’ın, şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde söylediği sözlerden ötürü bir soruşturma açılıp açılmadığı yönündeki sorularını şöyle yanıtladı:

        “Çok zor soru soruyorsunuz henüz iki günlük bakana. O dosyalara henüz bakamadım, bakacağım. O duygu hepimizde var. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah kimsenin ocağına o ateşi düşürmesin. Bu milletin hiçbir evladına da o acıyı yaşatmasın. Ama terörle mücadele konusunda kararlılıkla gideceğiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve milletine karşı olan başkaldırıya müsaade etmeyeceğiz, gerektiğinde de çok şedit bir şekilde kafalarını ezeceğiz.”

        Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ise Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in Yüce Divan görevinin Yargıtay’a verilmesi gerektiği yönündeki sözleriyle ilgili, “Bu görüşe saygı duyuyoruz. Yargıtay Başkanı’mızın görüşüdür. Ama bu Türkiye’nin bugünkü meselesi değildir. Bu tamamen Anayasa koyucunun takdirindedir. Anayasa koyucu, yani Meclis iradesi bunu Anayasa Mahkemesi’ne vermiştir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ