Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çatışma kurbanının anne ve babası da öldürülmüş

        Veysi İPEK / HABERTÜRK

        Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde, geçen hafta terör saldırısının ardından güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Cizre Devlet Hastanesi’nde görevli erkek hemşire Eyyüp Ergen, evine dönerken otomobili iki ateş arasında kaldı. Ağır yaralanan Ergen’e çatışma nedeniyle 1 saat sonra ulaşıldı. Ergen kan kaybından yaşamını yitirdi.

        Ergen’in ağabeyi Hacı Ergen, babası ve annesinin de Şırnak’ın Dağkonar Köyü’nde, 1989’da öldürüldüğünü söyledi. Ergen, “Ben 9 yaşındayken köyümüze gelenler koruculuk sistemini dayattı. Köyde dedemin evindeyken bir gece silahlı 10-15 kişi evimize gidiyor. Babamı keserle öldürüyorlar. Annem de cinayete tanıklık ettiği için silahla öldürülüyor. Dedem ve ninem bize baktı. Köyümüz 1992’de boşaltılınca göç ettik. Ailenin geçimini sağlamak için tatlı ve simit satıyor, ayakkabı boyacılığı yapıyordum. Eyyüp’ü okutmak için elimden geleni yaptım. Üniversiteyi kazandı, öğretmen olmak istiyordu. Baba ve annemizi öldürenlere inat yaşatan bir meslek seçmesini; doktor veya sağlık memuru olmasını istedim. Bu nedenle hemşire oldu” dedi.

        Hacı Ergen, şöyle konuştu: “Mahalleye geldiğinde çatışmaların ortasında kalıyor. Evinin 4 sokak ötesinde otomobilinde keskin nişancıların hedefi oluyor. Yaralı halde 1-2 saat yardım bekledi ve kan kaybından öldü. O yaşatmak için hep çaba sarf etti, ama onu da devlet katletti. 2 çocuğu var; biri 4 aylık, biri 3 yaşında, hesabını kim verecek?” Babası ve annesiyle ilgili dosyanın zamanaşımına uğradığını belirten Ergen, kardeşinin ölümüyle ilgili suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Ailenin 2004 yılında terör tazminatı aldığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ