Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyanet personeli için ilginç askerlik talebi

        Şenocak, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam-hatip ve müezzin-kayyım açığının bulunduğuna belirterek, söz konusu açığın kapatılması için din görevlilerinin askerlik vazifeleri ile ilgili düzenleme yapılabileceğini vurguladı.

        Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki öğretmenlerin askerlik vazifelerini "asker öğretmen" uygulamasıyla sivil yapabildiğini anımsatan Şenocak, şu talepte bulundu:

        "Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarında görev yapan din görevlileri askerliklerini imam-hatip ve müezzin-kayyım olarak yapmalıdır. Din görevlilerinin, askerliklerini sivil imam-müezzin şeklinde kışlada ve Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı birimlerde yapması halinde askerin motive edilmesi ve yaşanan pek çok olumsuz davranışların önüne geçilmesini sağlayabilir."

        Şenocak, söz konusu taleplerinin hayata geçmesi için yasa teklifi hazırladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

        "Üç maddeden oluşan yasa teklifini, geçici hükümete, siyasi partilere, TBMM Başkanlığı'na ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na resmi olarak ileteceğiz. Yasa teklifi ile din görevlilerinin kendileri ve aileleri bazı sıkıntılarından kurtulacakları gibi devlet de bundan kazançlı çıkar. Devlet, askerde din görevlisi olarak görev yapanlara maaşlarının üçte birini ödeyerek bütçeyi rahatlatır. Aynı zamanda sivil ibadethanelerde görev yaparak din görevlisi açığı kapatılır. Umuyoruz ki ilgili kurum ve kuruluşların dikkatini çekerek, girişimde bulunmalarını sağlarız."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ