Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kaçırılan asker için yerel kaynaklarla temas

        Lokman HAPPANİ / KİLİS

        Kilis'in Yavuzlu köyü Ekincik mezrası sınırındaki Şehit Mehmet Piyade Hudut Karakol Komutanlığı'na IŞİD bölgesinden açılan ateş sonrası şehit olan Yusuf Beylem son yolculuğuna uğurlanırken kaçırılan asker için de sınır hattında operasyonlar sürüyor.

        10 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

        1 askerin şehit edilmesi bir askerin kaçırılması üzerine başlatılan operasyon kapsamında insansız hava araçları IŞİD'in kontrolündeki bölgede uçuş yaptı. İstihbarat birimlerinin de askerin götürüldüğü yerinin belirlenmesi için Suriye'deki yerel kaynaklarla irtibata geçtiği öğrenildi. Önceki akşam tank ve obüslerle Suriye'nin Azez kentine bağlı Kara Mezra köyü yakınlarındaki doğalgaz tesisleri ve idari binalar yerle bir edildi. Doğalgaz tesislerinde bulunan 10 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Diyarbakır 8. Ana Jet Komutanlığı üssünden havalanan 2 adet F-16 savaş uçağı ile Adana İncirlik'ten kalkan koalisyon uçakları keşif uçuşu yaptı.

        ŞEHİT ER UĞURLANDI

        IŞİD kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucu şehit düşen 21 yaşındaki er Yusuf Beylem için Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda askeri tören düzenlendi. Beylem'in naaşı helikopterle Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gönderildi.

        KOMUTANLAR SINIRDA

        2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, şehit er Beylem'in cenaze töreninden sonra 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tümgeneral Murat Soysal ve beraberindeki komutanlarla Şehit Mehmet Piyade Hudut Karakol Komutanlığı'na gelerek sınır hattında incelemede bulundu.

        SINIRA SEVKİYAT

        Kahramanmaraş'taki 2'nci Mekanize Piyade Taburu'ndan 10 obüs ve askeri personel Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki karakollar ile Elbeyli İlçesi sınır hattındaki kritik noktalara konuşlandırılmak üzere Kilis'e geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ