Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şanlıurfa'da 2 polisin şehit edilmesiyle ile ilgili 4 tutuklama!

        Şanlıurfa’da geçen 28 Ağustos'ta 2 polisin şehit edilmesi ve Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığı'na el yapımı bomba atılması olayıyla ilgili gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Öte yandan polis tarafından açılan ateş sonucu yaralı olarak yakalanan Şilan Ç’nin ise tedavisinin hastanede devam ettiği öğrenildi.

        Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Önleyici Hizmetler Şubesi'nde görev yapan polis memurları Fatih Kılbey ile Tanju Sakarya, 28 Ağustos gecesi devriye için gittikleri Balıklıgöl Devlet Hastanesi çıkışında kimlikleri belirsiz kişilerin yakın mesafeden tabancayla ateş açmasıyla ağır yaralandı.

        Meslektaşları tarafından ilk önce Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen polis memurları, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak, şehit oldu. Gece bu saldırı ile aynı anda AK Parti Eyyübiye Eyyübiye İlçe Başkanlığı'na el yapımı parça tesirli bomba atıldı.

        Bu iki olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatan polis, şüpheliler Recep Ç., Servet K., Vedat D. ve Ömer A.'yı yakalayıp gözaltına aldı. Şüpheliler, sorgularının ardından sevk edildiğikleri adliyede savcılık sorgularının ardından tutuklanma talebiyle 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 4 şüpheli, 'terör örgütü üyesi olma, taşınması yasak olan patlayıcı madde bulundurmak, 2 kişiyi öldürmek' suçlamalarıyla tutuklanarak Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ