Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti’de adaylık için son gün

        Volkan YANARDAĞ/ANKARA

        Başvurular ağırlıklı olarak il başkanlıklarına yapılıyor. 7 Haziran seçimlerinde 3 dönem kuralına takıldıkları için aday listelerinde yer almayan isimler, yeniden aktif siyasete dönmek için başvuruda bulunuyor. Dün başvuru yapanlar arasında Bayram Özçelik, Fahrettin Poyraz ve Bülent Gedikli de vardı.

        Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Binali Yıldırım, Beşir Atalay, Ömer Çelik, Faruk Çelik, Bekir Bozdağ gibi partinin önemli isimleri henüz başvuru yapmadı. Görevinden istifa eden ve 7 Haziran öncesi kalp krizi geçiren eski Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay’ın yanı sıra 7 Haziran öncesinde aday gösterilmeyen Rifat Sait, Salim Uslu, Vedat Bilgin ve Ahmet İyimaya da adaylık başvurusunda bulundu. 7 Haziran öncesi AK Parti’ye 6 bin 223 başvuru yapılmıştı.

        1 Kasım seçimleri için başvuru sayısı bin 200 civarında kaldı. Listelerde fazla değişiklik olmayacağı beklentisi ve sıkışık takvimin başvuru sayısını etkilediği belirtildi.

        MÜLAKAT-TEMAYÜL YOK

        AK Parti, aday adaylarına mülakat yapmayacak. Parti teşkilatlarında eğilim yoklaması da yapılmayacak. Milletvekili listeleri 18 Eylül’de Yüksek Seçim Kurulu’na verileceği için kurulacak alt komisyonlar hızlı bir şekilde aday adaylarını değerlendirecek. Son kararı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başında bulunduğu üst komisyon verecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ