Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Telefonla vurgunun ardından fuar gezisi yapınca yakalandılar

        Neşet DİŞKAYA / HABERTÜRK

        Telefonla dolandırıcılık, bu defa polise takıldı. İzmir’de kendilerini savcı ve polis olarak tanıttıkları iki yaşlı adamdan 15 bin lira ile çok sayıda ziynet eşyası aldıkları iddia edilen iki zanlı tesadüf eseri yakayı ele verdi. İzmir Fuarı’nda devriye gezen polis ekipleri hareketlerinden şüphelendikleri A.B. ve S.Ç.’nin kimliklerini kontrol etti. Telefon dolandırıcılığının en çok görüldüğü bölge olan Şanlıurfa Akçakale’den geldikleri tespit edilen zanlıların üstlerinden de 15 bin lira para ve ziynet eşyası çıktı. Saatler önce para ve ziynet eşyasını kaptıran F.Ö. ve K.N. ise dolandırıldıklarını evlerine gelen polislerden öğrendi.

        Mağdurlar, zanlıların “Kuyumcu soyan kişiler olay yerinde kimliğinizi bırakmış. Soygunu siz yapmamışsınız. Dosyayı kapatmak için evinizdeki paralara bakmamız lazım. Seri numarasını aldıktan sonra geri vereceğiz” diyerek kendilerini kandırdığını söyledi.

        5.5 MİLYON LİRANIN 1 MİLYONU BULUNDU

        Son 8 ayda telefon dolandırıcılarına 5.5 milyon lira kaptıran 125 İzmirlinin 1 milyon lirasının bulunduğu öğrenildi. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından bulunan para sahiplerine teslim edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ