Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tuğrul Türkeş: Kimse beni partimden atamaz

        HABERTURK.COM

        Bakanlık teklifini kabul etmesine ilişkin konuşan Türkeş, "Önce ülkem, milletim sonra partim dedim. Benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle benim partim MHP de iktidar olmuştur. Ben partimi iktidar yaptım." dedi.

        "Beni soyadımdan dolayı mirasyedi olmakla suçluyorlar." diyen Türkeş, "Bu ithamı kabul ediyorum. Miras konusu dinen helaldir, hukuken haktır. Yani bu benim meşru hakkımdır eğer miras varsa. Bunu ister yerim ister yemem bu benim bileceğim iş. Bunu söyleyenlere şunu söylemek lazım. Sizler kimin mirasını yiyorsunuz?" dedi.

        Eşyalarını topladığı iddialarına ilişkin de konuşan Türkeş, "Bizim eski dükkanda dedikodu bu mu?" ifadesini kullandı.

        Bahçeli'ye de seslenen Türkeş, "Bana saldıranlara bir bakayım dedim, kimler açıklama yapmış bakayım dedim. Laf edenler iki sarhoş ile birkaç çakaldan ibaret. Bunlara cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Ülkücü camiaya ve Devlet Bey’e sesleniyorum. Ben MHP mensubuyum. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İlla atılmam gerekiyorsa buna bu şahsiyetler değil ülkücü camia karar vermelidir." dedi.

        İşte Türkeş'in konuşmasından önemli satır başları;

        Devlet menfaatleri için teklifi kabul ettim.Ülkemiz kritik bir dönemden geçiyor. Hükümetimin öncelikli meselesi terörün sonlandırılmasıdır. Kritik dönemde görev almamı çok önemsiyorum. İlk yurtdışı seyahatimi KKTC'ye yapacağım. Türkiye'de ilk defa uygulanan olan seçim hükümetinin teşekkürü ile ilgili olarak kamuoyunun gözden kaçırdığı detaylar hakkında açıklamalarda bulunmak istiyorum.

        Kurulmuş olan 63. hükümet anayasa maddeleri gereği olarak oluşturulmuş bulunan seçim hükümetidir. Koasliyon değildir. Oluşum, toplanma anayasal sorumluluklar çerçevesindedir. Görev üstlenen bakanların birbirinin fikirlerini kabul etmesi, sevmesi, ailece görüşmesi beklenmemektedir. Partilerin fikirlerinin birbiri ile uzun ve uzlaşı sağlama zorunluluğu bulunmamaktadır. Farklı siyasi temsilcilerinin çeşitli açıklamalarını yadırgıyorum. Makamları imtiyaz ve çıkar olarak algılayanların eleştirileri ilgi alanım içinde değildir. Türkiye’nin meselelerini çözüm getirmeyip genel doğrularla yol almak mümkün değildir. Siyasi partilerin amacı iktidar olmaktır.

        “BAŞBAKAN YARDIMCISI OLMAM NEDENİYLE MHP İKTİDAR OLDU”

        Önce ülkem, milletim sonra partim dedim. Benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle benim partim MHP de iktidar olmuştur. Ben partimi iktidar yaptım. Bunu kim görmezlikten gelebilir tabiî ki iktidar olmak istemeyenler.Ben partimi iktidar yaptım. Şahsıma o yüzden bu eleştiriler yapılıyor beni bu yüzden partiden atmaya çalışıyorlar.

        “SİZ KİMİN MİRASINI YİYORSUNUZ?”

        Beni soyadımdan dolayı mirasyedi olmakla suçluyorlar. Bu ithamı kabul ediyorum. Miras konusu dinen helaldir, hukuken haktır. Yani bu benim meşru hakkımdır eğer miras varsa. Bunu ister yerim ister yemem bu benim bileceğim iş. Bunu söyleyenlere şunu söylemek lazım. Sizler kimin mirasını yiyorsunuz?

        Bir sırrı paylaşacağım. Devlet Bey rahmetli babamın yanında yetişmiş, vatanperver büyük liderdir. Kendisi için incitici cümle kullanmam. Başbakan Yardımcılığı koltuğuna oturunca ilk işim genel başkanımı aramak olmuştur. Kendisi de şahsımı hedef almamıştır. Ancak yanında bulunan kraldan çok kralcı olan zevatlar bana saldırıyorlar. Devlet Bey bunları analiz etmiştir. Kendisi istişarelere önem verir. Devlet Bey'in nezaketi hepimizin gıpta ettiği düzeydedir. Kendisine yanaşmış olanlar beni partimden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Büyük kongreye bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız? Benim işim Devlet Bey’e akıl vermek değildir. Ama tarih beni doğrulayacaktır. Türkiye’de tüm siyasi akımlar iktidar olacak. Ben buna bir adım yaklaştım diye şahsımı yaylım ateşine tutuyorlar.

        “EY BRE GAFİLLER…”

        Şahsımı yaylım ateşine tutuyorlar. Ülkücüler tehdit fermanları yayınlıyor. Ey bre gafiller devlet düşmanları cirit atarken namlularını bana yönetmeniz hangi terbiyeye sığar. Devlet Bey size hak ettiğiniz cevabı verecektir. Ben babamın ilkelerine bağlıyım ani kararlar vermem ama kesin netice alırım. Bu görevi mutlaka başarmalıyız.

        “DEVLET BEY’E SESLENİYORUM…”

        Bana saldıranlara bir bakayım dedim, kimler açıklama yapmış bakayım dedim. Laf edenler iki sarhoş ile birkaç çakaldan ibaret. Bunlara cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Ülkücü camiaya ve Devlet Bey’e sesleniyorum. Ben MHP mensubuyum. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İlla atılmam gerekiyorsa buna bu şahsiyetler değil ülkücü camia karar vermelidir. Devlet Bey’e sesleniyorum.

        MHP’DEN İHRAÇ TALEBİ

        Şuan savunmamı yapmış bulunmaktayım.

        ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU

        Adaylık için Devlet Bey’in öfkesi dinmesi lazım. Genel Başkanım gerek görürse beni çağırırsa dosyamı veririm.

        “İKİ SARHOŞ VE ÜÇ BEŞ ÇAKAL…”

        Bir hafta içinde benim aleyhimde laf eden iki sarhoş üç beş çakaldan bahsediyorum. Son bir haftadır aleyhimde konuşanlara bakın.

        AK PARTİ’YE GEÇECEK Mİ?

        Partiden atarım diyen adam benim Ak Parti’den aday olmamı düşünüyordur. Benim öyle bir düşüncem yok.

        TÜRKEŞ’İN MEZARININ ZEMZEM SUYU İLE YIKANMASI

        İyi etmişler, babamın mezarına kim zemzem, gül suyu döktüyse Allah razı olsun. Neden tartışma haline geldi anlayamadım. Babamın mezarı orası. Çalışma arkadaşlarım incelik gösterip gelip bir Fatiha okudularsa Allah razı olsun. Başbakanla sohbet sırasında bir yere giderken kabristandan geçerken dua ettiğini söylemiştir. Babamın mezarına gelenlerden Allah razı olsun, şeref duyarım.

        BİZİM ESKİ DÜKKANDA DEDİKODU MU BU

        - Eşyalarınızı önceden topladığınızı söylüyorlar…

        Bizim eski dükkanda dedikodu bu mu? Genel sekreter şahsiyet önce kendi odasını dekore etmiş. Beğenirlerse genel başkanların da odaları öyle olacak denildi. Duvarda haritalarım vardı, çerçeve değişimine yolladım. Partideki dekorasyon beğenilmedi ki 2 aydır beklemedeyim boya yapılmadı. İsim vermeyeceğim ama zil takıp oynayanlar marifetleri var ise bile Devlet Bey'in arkasında kareye girmek yerine konuşsalardı.

        MECLİS’TE YEMİN KRİZİ

        ‘Hayır’ deme alışkanlığından kaynaklanmış olabilir.

        AK PARTİ’DEN DAVET YOK

        Adalet ve Kalkınma Partisi’nden bana yönelmiş davet ve talep yok. Davet gelirse MHP’den adaylık başvurusu yaparım.

        Büyükataman: Muhatabımız değil(GAZETE HABERTÜRK)

        MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türkeş’in suçlamalarını, “Herkes kendine yakışanı yapıyor” diyerek yorumladı, şöyle konuştu: “Kirli ilişkilerin, kirli senaryoların mimarının kim olduğu daha net görülmeye başlandı. Tuğrul Bey artık bizim muhatabımız değil. Genel başkanımızın dediği gibi ona laf yetiştirmek bile zaman kaybı. Tuğrul Türkeş’in durumunu görüşmek üzere MHP Merkez Disiplin Kurulu çok yakında toplanacak. Birkaç gün içinde, yarın da olabilir. Zaten karar verilecek.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ