Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Böyle dolandırıcılık görülmedi

        Aralarında avukat ve iş adamlarının da bulunduğu bazı kişilerin adreslerine kargo personeli gibi giderek, teslimat sırasında önceden hazırlanmış düzenek sayesinde çek ve senet gibi değerli evraklara imza attırdığı öne sürülen şüphelilerin, Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar daha sonra "suç işlemek amacıyla çete kurmak, örgütlü olarak dolandırıcılık yapmak ve nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturma kapsamında 2 kişinin de arandığı bildirildi.

        ÖZEL GÜNLERİ SEÇMİŞLER

        Zanlıların, teslimat sırasında üst üste yapıştırılmış iki kağıttan üstteki kağıdın imza bölümün kesilmesiyle bir pencere oluşturduğu, bu sayede alttaki boş kağıda imza attırdığı tespit edildi.

        Çek ve senet gibi değerli evraklara izinsiz ıslak imza alan zanlıların, Sevgililer Günü, Dünya Kadınlar Günü gibi özel günleri seçtiği, boş kağıda aldıkları ıslak imzaları daha sonra senet ya da yazılı belge haline getirerek haksız kazanç sağladığı belirlendi.

        Öte yandan zanlıların emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri, alacaklı oldukları kişilerden tahsilat yaptıklarını söylediği öğrenildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca kargo personeli gibi davranarak, önceden hazırlanmış kağıtlara imza attırıp yüklü miktarda para temin eden çeteye yönelik 2 Eylül'de başlattığı operasyon kapsamında 9 kişi gözaltına alınmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ