Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çanakkale'de 168 kaçak ihbarla yakalandı

        Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi’nden Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek için bölgeye giden ve Behramkale ile Korubaşı Köyü sahillerinde dikkat çeken bir grup kaçağın lastik bot şişirdiğini gören vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi.

        Bölgede operasyon düzenleyen ekipler, 76’sı Suriye, 39’u Afganistan ve 8’i Pakistan uyruklu 123 kaçağı gözaltına aldı.

        Öte yandan, Korubaşı Köyü yakınlarında durdurulan bir otobüste, Suriye ve Afganistan uyruklu 45 kaçak yakalandı. Toplam 168 kaçak işlemlerinin ardından Ayvacık’taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. 2 kişi gözaltına alındı.

        EDİRNE’DE BİR GÜNDE 441 KAÇAK YAKALANDI

        Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, kontrolleri sırasında İpsala ve Uzunköprü ilçeleri ile merkeze bağlı Kemalköy, Doyran, Bosna ve Hatip köylerinde sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışan Suriye, Rusya, Fildişi Sahili, Afganistan, Irak ve Filistin uyruklu 379 kaçak tespit etti. Yakalanan kaçaklar, işlemlerinin ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne gönderildi. Edirne’nin Keşan İlçesi’nde de 2 minibüsü durduran polisler, yurtdışına çıkmak isteyen Suriye uyruklu 27’si çocuk 62 göçmeni yakalayıp Yabancılar Şubesi’ne gönderdi. Bir günde yakalanan kaçak sayısı 441’i buldu.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ