Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK kaçmaya çalışan araca ateş açtı: 1 ölü, 1 yaralı

        Hakkari'nin Yüksekova ile Şemdinli ilçeleri yolu üzerinde bulunan Nerşüde Köprüsü'nü kapatıp yolu kesen silahlı PKK'lılar, geri dönerek kaçmaya çalışan bir araca ateş açtı. Olayda Celal İnan ve Muhsin Kaya yaralandı.

        Çevredeki vatandaşların yardımı ile Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralılardan Celal İnan, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Muhsin Kaya'nın tedavisi ise devem ediyor.

        Bir dönem AK Parti İlçe Başkan Yardımcılığı yapan ve milletvekili aday adayı olan Muhsin Kaya'nın halen AK Parti İlçe Teşkilatı'nda görev yaptığı belirtildi.

        YÜKSEKOVA-ŞEMDİNLİ KARAYOLU AÇILDI

        Yüksekova-Şemdinli karayolu Haruna mevkiinde devam eden çatışmalar nedeniyle kapatılan karayolu bir süre sonra ulaşıma açıldı

        Sabah saatlerinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının yol kesip dur ihtarına uymayarak açtığı ateş sonucu 1 kişinin hayatını kaybetmesi ve 1 kişinin yaralanmasının ardından helikopterler desteğinde operasyon başlatılmıştı. Haruna bölgesinde helikopterlerin alanı ateş altına alınmasının ardından güvenlik gerekçesi ile Yüksekova-Şemdinli ilçesi arasındaki karayolu ikinci bir emre kadar trafiğe kapatılmıştı. 4 saat süren çatışmaların sona ermesi ile birlikte yolun yeniden ulaşıma açıldığı belirtildi.

        Çatışmalarda can kayıplarının yaşanıp yaşanmadığı hakkında ise bilgi alınamadı. Saatlerce yolda kalan yolcular ise çatışmalardan sonra yolun her iki yakasının ulaşıma açıldığını söylediler.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ